Resor
comments 30

Peru fashion week./Lifweek14

Denna vecka är Perus modevecka. Ett event bara personer som är inbjudna kan gå på. Jag får vackert kolla på bilder från veckan på El Comercio eller någon modebloggerska som har äran att gå på eventet. Har blivit lite fashinerad av det Peruanska modet mer och mer men kan ännu inte riktigt definiera vad som skiljer sig från det svenska. Kanske något så enkelt som att man inte har så mycket vinterkläder i kollektionerna, men har även sett en del av detta för Peru är ju ett land med mikroklimat, dvs, olika temperaturer runt om i landet vid samma tidpunkt. Det låter inte så särskilt speciellt, men det kan mer eller mindre vara vinter och sommar på samma dag, beroende på vart man befinner sig i landet.

En modebloggerska jag läser lite av då och då är Carla Chavez Lino som skriver blogg för el Comercio, vilken jag liknar med Dagens Nyheter, den enda liknelsen jag kan ge utan att ha gjort en riktig jämförelse. Det är den dyra tidningen, om vi säger så.

Elia visade mig Peru Gift Show igår, ett event som kostar, men en utställning av Peruanska hantverk nere vid Costa Verde. Dit internationella kunder kommer och handlar in saker för hösten. Det är allt från kläder till hantverk, om jag har förstått det rätt och går av stapeln nästa vecka. Dock är det vad jag kan tycka ett mycket dyrt inträde för att vara Peru. Det kostar 157 sol, vilket får tas gånger 2,3. Håller ni inte med att även om det hade varit i Sverige, hade det varit dyrt. Får väl således räkna det som ett event som hålls för västvärlden och medel+övre klasser i Peru.

Men veckans tips är för er som är i Peru-

Lifweek14– Limas modeveckan, denna vecka och kommande vecka således Peru Gift Show för att spana hantverk och Peruanska kläder tills ögonen och plånboken blöder.

Katarina

Do you think I´ll get into the Peruvian Fashion Week in my new Peruvian- straw hat,  Sybilla pants and sandals? No, I don´t wn´t to go to prison, so I´ll stay in my safe little home, promise.

SAM_5587 SAM_5890

Eng- This week is Peru’s fashion week . An event only persons invited can attend. I get to watch beautiful pictures from the week on El Comercio or by any other fashion blogger who got the honor to attend the event. Has become a bit fascinated by the Peruvian fashion but can not yet quite define what is different from the Swedish. Maybe something as simple as not having as much winter clothes in the collections , but have also seen some of this for Peru is a country with a micro climate , ie , different temperatures around the country at the same time . It does not sound particularly special, but it can more or less be winter and summer on the same day, depending on where you are in the country .

A fashionblogger I check out every now and then is Carla Chavez Lino who writes a blog on el Comercio.

Elia showed me Peru Gift Show yesterday, an event that cost , but an exhibition of Peruvian crafts down at the Costa Verde. There international clients come and pic out things for fall. There is everything from clothing to crafts , if I understand it right , and will take place next week. However, it is what I can find a very expensive entry to be Peru. It costs 157 sol , which may be around  2.3 times the Swedish SEK. Do not you agree that even if it had been in Sweden , it would have been expensive? Well, it´s probably held for the West and middle + upper classes of Peru.

But this week’s tip is for those of you who are in Peru

Lifweek14 – Lima Fashion Week , this week and next week Peru Gift Show to scout craft and Peruvian clothes until your eyes and wallet bleed.

30 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.