Resor
comments 9

My first Peruvian pants!

Köpte igår mitt först Peru-plagg! jag har inte köpt några kläder detta år, omedveten shopping-detox, må så vara men idag bröt jag den och köpte mitt först klädesplagg före året. Ett par vackra byxor i mycket stretchigt material, bestående av vad jag tror är peruansk bomull och tillverkade i Peru. Det står så på lappen men man vet ju aldrig.

Jag och Elia åkte till Mega Plaza för att handla mat och där var de, de perfekta tonårsbyxorna som bara sa. Hej Katarina, vi är dina första byxor i Peru.. och så fick de följa med hem för ynka 79 sol.

Martin kom hem från Astrid y Gaston sjuk. Inget kul för idag var den stora författaren.. var beredd på att bli starstruck.. .. Mario Vargas Llosa på besök. Martin var starstruck och likaså jag eftersom jag har läst hans böcker. Kan inte säga att det är min författarstil, den boken jag läste handlar om en man som konstant tvättar öronen och hans flickvän som har en affär med hans son, dvs mer eller mindre incest. Men jag läste den i samband med att Llosa fick nobelpriset i litteratur och det var den enda boken kvar både i affärerna och på biblioteket (!), så kanske var den inte en bra representation av hans samlade verk och troligen inte enda anledningen till att han fick äran att kamma hem nobelpriset i litteratur. Kanske att jag ska försöka mig på hans verk på spanska när jag ändå är här. *host host*.

Nej skämt och sido. Vargas Llosa familjen är ju mer eller mindre ikoniserade i Peru. Stötte på vad jag tror kan vara en ättling till Mario när jag spanade designers på Lifweek, den peruanska modeveckan som inte är långt borta (fem dagar). Jag, Elia och Luz ska åka och shoppa i Miraflores på lördag så de nya byxorna får verka shoppingpants. Det kommer bli mera, var så säker eftersom jag alltid köper kläder istället för souvenirer när jag reser.

Here they are, my beautiful new teenage pants in the brand Sybilla. Photos taken with my lovely, yet dusty Samsung NX 10 that I found in the locker. What where you doing there little friend. Edited in Lightroom. 

SAM_5519-2 SAM_5521-2 SAM_5516-2 SAM_5520-2

 

Katarina

Eng-  Today I bought my first Peru garment! I have not bought any clothes this year , oblivious shopping detox , so be it , but today I broke the detox spree and bought my first piece of clothing this year. A pair of beautiful pants in very stretchy material , consisting of what I think is Peruvian cotton and made in Peru. It says so on the note , but one never knows .

Me and Elijah went to Mega Plaza for grocery shopping and there they were , the perfect teenage pants who just said . Hi Catherine, we are your first pants in Peru .. and so they had to come home with him for the small sum of 79 sol.

Martin came home from Astrid y Gaston sick. No fun for today was the great writer .. get ready to be starstruck …. Mario Vargas Llosa visiting. Martin was starstruck and also I because I ’ve read his books. Can not say it’s my writing style , the book I read is about a man who constantly washes his ears and his girlfriend having an affair with his son , ie more or less incest. But I read it in during the time when Llosa received the Nobel Prize in Literature and that was the only book left both in the shops and at the library (!) , So maybe it was not a good representation of his collected works , and probably not the only reason to why he won the Nobel Prize in Literature. Maybe I’ll try some of his work in Spanish while I’m here. * cough cough * .

No jokes side . Vargas Llosa family is more or less an iconic family in Peru. Came across what I think might be a descendant of Mario when I scouted designers at Lifweek, the Peruvian fashion week, which is not far away ( five days) . I , Elia and Luz are going shopping in Miraflores on Saturday and the new trousers will play their first role as shoping pants. There is more to come since I by domestic clothing instead of souvenirs when I travel.

9 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.