Livet och bloggen
comments 17

Johannas och Fredriks Bröllop

Fick ett ryck och redigerade Johanna och Fredriks bröllop 2013 i svartvitt. Jag har tidigare inte publicerat något på bloggen från bröllopet så jag hoppas det smakar. Är riktigt nöjd med bilderna. Johanna och Fredrik är gamla barndomsvänner till mig. De gifte sig i Djurdala kyrka och hade festen i Vimmerby.

Johannas bröllopsklänning är sydd av Karolina Svensson, hennes syster som också har Orkanlia, företaget som jag har köpt uppsydda kläder ifrån, inlägg som finns här och här.

English- Edited some photos från Johanna and Fredriks wedding 2013 in Black and White. I haven´t published anything on the blog from the wedding before but got a sudden urge to do it now. Are really satisfied with the pictures and hope you enjoy them. Johanna and Fredrik are old mates from my childhood. They got married in an old wodden church in a little village called Djursdala and had the weddingparty in Vimmerby, the hometown of a famous Swedish childbook author, Astrid Lindgren.

Johannas weddingdress is sewn by Karolina Svensson, her sister that has the company Orkanlia, where I bought clothes sewn directly to me, which you fins posts about here and here.

Katarina

All photos are taken with my Samsung NX 10 and lenses
18-55 mm and 50-200 mm and edited in Lightroom.

SAM_2596 SAM_2601 SAM_2602 SAM_2606 SAM_2610 SAM_2611 SAM_2615 SAM_2619 SAM_2669-2 SAM_2683 SAM_2687 SAM_2700 SAM_2710 SAM_2731 SAM_2734 SAM_2764

17 Comments

  • JA det är bara det i detta fallet i Lightroom. Jag har satt mättnad på noll, det blir svartvitt då. Sen har jag redigerat skuggorna för att få bort dem. Sen har jag ändrat vitbalans och den svara balensen efter smak och tycke och ökat exponering, kontrast m.m. Det går fort.Ett exempel är den första bilden där har jag satsat mycket på kontrast för att texten på väggen ska synas. Visst är det roligt! Är ingen höjdare på redigering egentligen men lär mig för varje dag.

     • Jo precis. Tycker lightroom är lagom. Svårt att over-do-it där. Men har vanliga photoshop med men använder det mest för att skapa riktigt annorlunda foton, inte för vanlig redigering och är inget vidare på photoshop om jag ska vara ärlig. Jag kan det, hyffsat, som du säger, men blir lätt osams med programmet och vill döda det emellanåt!

     • Haha ja ibland är det nära man blir galen… Läste precis på just den digitala fotoskolan om skillnaden mellan lightroom och Photoshop och blir sugen på lightroom, om inte annat för enkelheten och överblicken

     • Ja det är mycket smidigare och det är nog snarare Lightroom du letar efter än Photoshop. Om man tar bröllopsbilderna så tog kanske de 10 minutera att redigera sammanlagt. Hade kanske tagit det dubbla i photoshop om man är snabb.

     • Ett hett tips är att du testar Creative Cloud i 30 dagar gratis. Där har du så gott som alla Adobeprogrammen. Jag kör dem and I love it.

     • Ja det är asbra. Men när jag tänker efter är det kanske inte för alla program och man kanske bara får testa ett program. Minns inte hur det var. Jag körde iaf 30 dagars test på Indesign innan jag fixade hela Cloud.

     • jag får prova mig fram! Hela cloud är ju otroligt mkt bättre lösning nu för privatpersoner än tidigare, då var ju allt så galet dyrt. Nu är det ju överkomligt!

     • Ja det kanske det är- men det kostar över 500 kr i månaden. Vet inte om det är så överkomligt för en privatperson.. som student ger jag 170. Det känns bättre. Men det är bra att du är positiv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.