Resor
comments 5

Cradle to Cradle- från vagga till vagga

Nyupptäckt (svensk) modeskapareMatilda Wendelboe, skapar hållbara kläder och har skapat världens första helt återvinningsbara klädkollektion, certifierade i Cradle to Cradle. Hur har jag kunnat missa detta? Tyvärr säger jag då så kostar kläderna därefter men hur snygg är inte den här?  Och ska vi vara ärliga är nog detta det verkliga priset för klädkonsumtion.

Cradle to Cradle®- (C2C) handlar om att eliminera begreppet avfall. En tysk kemist, Michael Braungart, och en amerikansk arkitekt, William McDonough, skapade begreppet och bygger hus som skapar mer energi än de förbrukar. Det ja, säger jag då. 🙂

Sydsvenskan har startat en artikelserie om textilier varav de producerat diverse inlägg men också en textilchat på torsdagmorgonen. Jag testade såklart:

Katarina: Hej! En kort fråga. Jag säljer det mesta av mina kläder, eller skänker till Myrorna etc men det som är trasigt. Vart ska jag göra av det? Jag har 80 km till närmsta storstad med ett HM men har tillgång till klädinsamling. Ska jag lämna mina trasiga strumpbyxor till välgörenhetsorganisationer eller?
och svar fick jag!
Maria Sandow: Idag måste många hjälporganisationer betala för att få lämna trasig textil på kommunernas sopanläggningar. Men vissa organisationer, t ex Erikshjälpen, som ställer upp insamlingsbehållare tar också emot det som är trasigt. De skickar vidare för sortering.
Mera textilchattar, ja tack!
HH7A5573

Ryskt mode går framåt med stormsteg skriver Sofies Mode Miroslava Duma, Elena Perminova, Ulyana Sergeenko och Anya Ziourova. Ulyana är min självklara favorit, en designer jag gärna skulle äga ett plagg eller två av. *drömmer*

Hållbart svenskt mode på Hongkong Fashion Week. Trodde du Sverige bara hade runt 10 designers så trodde du fel. Här har du 10 till. 

Katarina

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.