Livet och bloggen

Hanging out with friends.

Tacogratäng och tv-tittande med vänner.

Tacopie and hanging out with friends watching tv.

Katarina

HH7A0275 HH7A0277 HH7A0279 HH7A0280 HH7A0281 HH7A0282 HH7A0286 HH7A0307 HH7A0312 HH7A0314 HH7A0331 HH7A0337 HH7A0342-2HH7A0346 HH7A0348 HH7A0350Canon EOS 5D Mark 3, Canon -objektiv 50 mm, 1,8, ingen bildredigering, no photoed.

10 Comments

 1. Fina bilder med nya kameran! Fotar du i RAW eller JPEG? Upplever att mina foton ”KRÄVER” lite uppbackning med mättnad o ev kontrast. Tror det är så att RAWfilerna kräver mer efterbehandling än JPEGfilerna. Eller så är det bara så att 5D är så himla mycket bättre 🙂

  • Just nu kör jag jpg direkt men körde raw först och kör alltid raw annars men det tar så mycket utrymme… Kan undersöka det du säger. Känner mig inte säker på kameran alls ännu eftersom jag inte fotat så mycket men har fotat med mitt fasta 50mm 800krs objektiv senaste dagarna och det är ju ingen hög klass på det men blir riktigt bra utan bildredigering tycker jag samt att jag kör auto-allt just nu, mest för att lära mig fota supersnabbt. Autofocusen funkar bra till 50mm. Ska på att testa mitt andra objektiv också, det är proffsklassat tror jag så där lär nog autofocusen vara grym är förhoppningen. Det är en ganska stor skillnad mellan 5D och 60D. Upplever 5D klara autofunktionerna mycket bättre än de flesta kameror jag testat och autofocusen är inte av denna värld. Men just nu är jag starstruck av min nya kamera så vi får fortsätta diskutera när jag får lite mer erfarenhet! 🙂 Utöver brukar jag ju bildredigera och brukar både fippla med temp, exponering, kontrast, högdagar, mättnad och mera men upplever inte att den behöver det därför skippade jag bildredigeringen på detta inlägget för att man verkligen ska se hur kameran presterar.

 2. Så tjusiga foton! Blir så inspirerad! Är nyfrälst, nykär och rookie på samma gång på fotografering, jättekul med inspiratörer 🙂

  • Samma här. Ibland får man skämmas för sin okunskap som häromdagen då jag var tvungen att googla macro. Tänkte vad tusan är det för ord alla fotobloggare har som kategori? Jag kör mest på känsla, men det funkar ändå och de flesta bloggar där ute har ju ”vanliga” kort och inte så mycket sagoberättelsekort som man kan tro och rätt vanlig utrustning.

   • jamen precis, lätt bli skrämd faktiskt men nu har jag bestämt mig för att bara tuta och köra! 🙂 Och anmält mig till en hederlig fotokurs också!

     • Ja det finns på olika ställen men de flesta jag har sett kostar en del. Tyvärr bor jag inte i en stad och tänkte jag skulle göra något via distans i så fall på sommaren. Men hör du något får du gärna tipsa mig!

Comments are closed.