Livet och bloggen, Mat
comments 9

Förberedelse inför Hantverksprovet i Patisserie

Har fastnat för matfotografering på sistone och då är det tur att man har en kock i familjen. För tillfället håller han precis på att förbereda sig i hantverksprov i patisserie och här är ett smakprov på det som ska komma på provdagen. Fantastiska skapelser med fänkol, honung och färskost som delar av ingredienserna där bara fantasin sätter gränsen.

Katarina

IMG_4518 IMG_4502 IMG_4490 IMG_4484 IMG_4471 IMG_4451 IMG_4450 IMG_4445

Canon EOS 60D, Sigma 17-50mm. Adobe Photoshop Lightroom 5.

9 Comments

 1. Bild ett och fem gillar jag (bäst). Roligt med kreativitet. Jag tycker mycket om att laga mat. ….tycker om att testa nya fotograferingsobjekt också.

  • Jag håller med. Det går i perioder vad man gillar men matfoto är faktiskt rätt kul. Nästa gång skulle jag vilja ha lite fotolampor och reflexskärmar och dylikt för att slippa det gula ljuset och lära mig lite mer avancerad fotografering. Just nu går jag bara på känsla. Men sambon läser på grythyttan och de hade faktiskt en föreläsning/en dag som handlade om matfoto där Jakob Fridholm http://jakobfridholm.com/ fotade och lärde dem matfotografering. Kul tycker jag!

   • Ja, det var en annorlunda kurs men mycket rolig om man uppskattar fotograferingsteknikens ädla konster 😉 Mina drömmar går också åt det hållet med reflexskärmar och studiolampor mm mm Det gula ljuset kan du fixa med vitbalansen i kameran och med lite ”mörkrumsarbete” trolllar du fram kanonbra bilder.

    • Jo absolut. Kör manuella inställningar så har fixat det så gått det går. Men det är svårt när det är enbart lysrör i taket med mycket starkt ljus och metallbänkar runt om. Allt lös och sken överallt mer eller mindre. 🙂 Jag efterbearbetar i Lightroom sen men redigeringar inte allt, men skriver om jag redigerat eller inte.

     Har du gått en fotokurs/matfotokurs? Förstår inte det första meningen. Är det något vi pratat om innan som jag (morgontrött) fullstänigt glömt bort?

     • Jag syftade på din sambo i grythyttan och föreläsningen där. Jag läser en bok nu som handlar om att fotografera i befintligt ljus. Rätt så bra med tips på hur man kan använda det ljus man har. ….

     • Ljuset blir fördelat och jämnare om objektet går in under ett tak. …skuggor blir hårdare ju närmare objektet kommer det som ger upphov till skuggan. ..

     • Det kan det säkert vara, men den här är bara på ungefär 120 sidor. ..och kortfattad och lättläst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.