Livet och bloggen, Mat
comments 7

Matfotografering- Pate au choux, olika Brioche och Craquelin

Älskar att fotografera och även om pressfotograf är det jag helst skulle vilja syssla med känns det inte som att jag kan undvika att åtminstone testa matfotografering.

Min sambo är kock och studerar på Akademi Grythyttan, för den som har missat det. De studerar nu en kurs i patisserie och har under veckan bakat tillsammans med Niklas Gustafsson, Kustbageriet. Fotona som följer är ett axplock av Martins mästerverk från Niklas Gustafssons recept samt mina sesam-linfrö-knäckebröd jag bakade igår.

SAM_4027 SAM_4028 SAM_4034

Det som ses på bilden är Pate au choux, olika Brioche och Craquelin tagit med min Samsung NX 10, fast 16mm pannkaksobjektiv, vidvinkel utan bildredigering.

Katarina

7 Comments

  1. Härligt med sambo som studerar till kock;) Snygga bilder.
    Svar på din fråga inne hos mig: Mitt ekologiska julklappsval i år till mina barn är Mindre julklappar. Vi lever en värld där överkonsumtion börjar bli en fara för vår miljö. Så för att dra mitt strå till stacken så minskar vi på julklapparna. Själva köper vi några leksaker till barnen, främst inhandlade på loppis, men en och en annan ny blir det med. Ekologiska lakan och ekologiska kläder får de också. Sen får de båda var sin stor julklapp av släkt och vänner (som har gått i hop) och det är varsin Kurio. (har inte bestämt mig vad jag tycker om det än men jag vet att barnen kommer bli överlyckliga, tur det finns möjlighet att begränsa spelandet på den)

    Önskar dig en fin lördag och tackar för titten inne hos mig
    Annie

    • Absolut. Jag är fullt medveten om att vi överkonsumerar och håller för tillfället på att skriva en artikel om detta. Frågorna om jukklappar var för att min sambo har småsyskon och varje år köper vi skräp som de bara leker med en stund osv. Du fattar. I år tänkte jag vara mer genomtänkt och köpa saker som betyder något och i mindre omfattning- just för att vara mer miljövänlig. Men tycker det är svårt till just barnen eftersom de inte tänker på tanken som ligger bakom utan bara bryr sig om grejen isig. Vuxna är ju enklare. Eftersom gillar foto blir det nog mycket fotorelaterade saker vilket uppskattas av vuxna. Men tack för tipsen i vilket fall. Ska definitivt ta en sväng i internetdjungel och kolla efter ”ekologiska” leksaker på ett eller annat sätt och loppis är en bra idé. Tack för svaret och jag kommer garanterat titta in fler gånger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.