Miljö
comment 1

Underhållande sida på Tumblr- ”When you´re in miljörörelsen”

Min sambo hittade en ytterst underhållande sida på tumblr ”When you´re in miljörörelsen”, humor på hög nivå om miljö. Detta fick mig att tänka på; Är det okej att skämta om miljö? eller kanske mer; Stödjer skämt syftet?

Känner mig osäker på om man får skämta kring miljö. Kanske det som gör sidan så rolig. Känner dock, vare sig svaret är jag eller nej på denna fråga, att denna sida sätter fingret på mycket av det vi som är engagerade inom miljöfrågor tänker och tampas med varje dag, varav ett exempel däribland är ångesten. Klimatångest eller annan miljöförstöringsångest som orsaker en klump i magen och att vi håller andan under pågående FN-konferenser eller andra miljömöten.

Men stödjer skämten syftet med miljöengagemang? Jag vill nog säga att humor sätter perspektiv på tillvaron och att denna oskyldigt retstickiga humor alla gånger verkar stödjande. Man inser snart att man inte är ensam och att det är många många fler som kämpar för miljön och som slits mellan ångest och hopp i sin vardag- ”All for the future of our children”, som en FN-konferens skulle sagt om den kunde prata.

Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.