Miljö
comment 1

#freedima- Om Greenpeaceaktivisterna som sitter i fängelse för det de tror på.

Upptäckte idag att det är ett antal Greenpeaceaktivister som sitter häktade i Ryssland, varav en är svensk och min gamla högskolepraktikhandledare Dima Litvinov. Fattar inte hur jag kunnat missa det först och därför känns det allt viktigare att agera direkt.

#freedima är en av de hashtaggar som används på nätet för uppdatering kring vad som händer med de aktivister som sitter fängslade. Följ, retweeta och dela för att visa ditt stöd för den situation aktivitesterna är i. Det finns mängder av nyhetsartiklar som beskriver den situation som råder både på aftonbladet och svt m.fl.

Här kan du se själv när Ryska myndigheter bordar the Arctic Sunrise. Ett inslag som tydligt visar att aktivisterna ej gjorde något motstånd vid gripandet. Senaste nytt är att aktivisterna flyttas till S:t Petersburg från Murmansk där de tidigare satt häktade.

Ryska myndigheter (+Gazprom) upphör aldrig att förvåna- Hur kan man fängsla Greenpeaceaktivister när man egentligen borde ta sig en närmare titt på det verkliga brottet, oljeborrningar i Arktis (!?).  Sedan för att göra saken ännu roligare bojkottar man samtal med Internationella Havsrättsdomstolen om aktivisterna.

Ryska myndigheter visar tydligt ignorans för både mänskliga rättigheter och miljön, som vanligt.

Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.