Foto, Livet och bloggen
comments 9

Photoshop – Krokbornsparken

För några veckor sedan var jag på en fotorunda i Krokbornsparken i Hällefors, Sveriges äldsta folkpark från 1796, för en universitetsuppgift som slutade som en affisch gjord i Photoshop. Fotona togs med en mycket trevlig Canon 60D vilket fick mig otroligt sugen på att uppgradera min kamerautrustning med en mer kraftfull kamera. Sara i min klass kom med den briljanta idén om att vänta till mellandagsrean innan jag köper, ska bara önska mig lite pengar i julklapp först..

Nedan skådas affischen till ett påhittat event. Är nöjd med resultatet med tanke på att det var det första jag gjorde i photoshop.

Obs! Parken ser inte ut så utan 3 bilder har shopats till en.

Katarina

Photoassign 1 kopia

 

 

 

 

Här kommer bilderna som affishen gjordes av. Dansbanan i botten, bron i mitten och

Skylt Krokborn org. Skylt Krokborn org._1 Rotundan Krokborn org.

9 Comments

  • Ja det kan jag ordna. Jag uppdaterar detta inlägg med dem. Det är ingen avancerad photoshopning. Jag har för att beskriva det kort gjort: 1. Fixat lite med ljuset i Adobe Bridge 2. Importerat in 3 bilder. Dansbanan är i botten, brobilden i mitten och överst är skylten. 4. Jag har använt penseln för att sudda för att få fram dansbanan och bron. 5. Jag har använt lite curves och brightness (typ) på dansbanan 6. Lagt till text.

   • Japp, har lekt runt en hel del men mest för att det är roligt.

    Är ingen större fotograf så det är inte så mycket ”bildförbättringar” utan snarare bildmanipulationer – typ sånt som du gjort här ovan – ta flera bilder och montera ihop dem, sådana saker. Därför jag gärna ville se vad du utgick från. 🙂

    Ingen blogg, nej! 🙂

    • Jo men det är roligt. Jag är nog mer för att ta bilderna. Många av bilderna på bloggen är helt oredigerade. Vad gör du för bildmanipulationer då? Jag ska fortsätta med Photoshop tänkte jag men vi har bara lärt oss the basics genom 2 föreläsningar universitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.