Foto, Livet och bloggen
Leave a comment

Teknikstress – Photo n Photoshop!

I vårt samhälle infinner sig allt mer teknikstress runt omkring oss. För den som inte vet vad teknikstress innebär är det simpelt, den allt mer avancerade elektronikutvecklingen skapar stress, både över utvecklingshastigheten (man ska ständigt vara uppkopplad), men även när utrustningen inte fungerar eller är allt för svår att förstå. Har fått min beskärda del av detta på senaste tiden. Jag trodde jag var förberedd när jag började studera igen, men ack så fel jag hade.

De senaste 2 veckorna (isch) har vi lärt oss InDesign, Photoshop, Adobe Bridge och har nu börjat att lära oss Dreamweaver. Håller på med en fotouppgift för Charlie, en av våra lärare, där jag tagit foton på Krokbornsparken i Hällefors (Sveriges äldsta folkpark). 3st foton på skylten Krokbornsparken, en bro och den gamla dansbanan ska bli till en poster där jag marknadsför ett fake-event. 197 bilder kastas.

InDesign gick någorlunda smärtfritt men så kom Photoshop. Då kom teknikstressen som ett brev på posten. Jag har aldrig varit så frustrerad, någonsin. Trodde först att det bara var jag som kände så men efter lite terapi med klassen förstod jag snart att jag inte var ensam. Man är ju sällan ensam såklart. Man bara tror att man är det insåg jag efter lite funderande, som om jag inte visste det förut..  Men känslan om att jag var ensam på jorden kröp sig sakta närmare igen så för att säkerställa att jag inte var ensam, bara töntig, Googlade jag fenomenet vid hemkomst. Det visade sig att jag bara var bara töntig.

Katarina

Bjuder på några bilder tagna med lång slutartid (de första jag tagit). Samsung NX, objektivt 18-55 mm, 3,5-5,6. Redigerade i iPhoto. Beställde mig nyss ett nytt objektiv, ett 16 mm vidvinkel, F2,4. Kommer inom kort bjuda på bilder från det objektivet!

SAM_3459 SAM_3468 SAM_3472

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.