Livet och bloggen
Leave a comment

Grythyttan: Ogenomtänkt flytt av bibliotek utreds när lokaler står tomma

Reaktionen var kraftig från lokalbefolkningen när Grythyttans bibliotek flyttades från torget i Grythyttan vid årskiftet 2012.  Lokalen på torget står fortfarande tom rapporterar Birgitta Skoglund i Nerikes Allehanda den 16e septemer och nu kommer Hällefors kommun att utreda konsekvenserna av beslutet om flytt.

Detta kan kännas som en en liten fråga i det stora hela men för oss som bor i Grythyttan är ju Grythyttans torg synnerligen viktigt. Här finns puben Cornelis och caféet Kringlan, två viktiga mötesplatser för lokalbefolkningen. Jag tycker man gör rätt i att titta på vad som gick snett när man bestämde sig för att flytta biblioteket. Enligt Birgitta fanns en grundtanke och det var att det skulle användas av måltidsmuseet Aptitum. Vad hände med detta undrar jag nu?

Tisdag den 24e september kl 13.00 träffas Kommunfullmäktige i Folketshus i Hällefors och en av medborgarfrågorna på agendan är återflytten av Grythyttans bibliotek till torget. En ytterligare intressant fråga för oss som bor i Grythyttan är förslaget att döpa om Hällefors kommun till Hällefors-Grythyttan. Det känns som ett mycket spännande förslag.

Katarina

SAM_3135

Det hus som står tomt på Grythyttans torg som jag också antar är det hus biblioteket en gång har varit it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.