Storbritannien
comments 12

Äntligen vilses nyårskarameller – 2016 års resor – januari till april

Ännu ett år har passerat. Mycket har hänt. Stort och smått. Mycket glädje och mycket sorg. 2016 går till historien om att vara kanske ett av mina bästa reseår med Grönland, Island och Färöarna, till att det på personliga planet vara ett av de sämsta och heller inte så värst politisk.

 

antligenvilse_norra_kvill-45

Jag tänker att det var dags att berätta för er nu om att jag och Martin flyttat isär och att jag bor själv. Vilket hände för sex månader sedan. Idag är det ingen stor grej, livet har gått vidare och det mesta är bra. För er som har missat, så är väl det det som har hänt i mitt liv under året som är svårt att berätta om men som till viss del känns nödvändigt att dela med sig av för att fortsätta gå vidare.

Att numera bo själv har dock inte hindrat mig från att resa eftersom det var något jag i första hand gjorde själv ändå. Så här är en resumé av årets resor, stort och smått, med pojkvän och utan.

Här kommer min resume, del 1, januari till april! Lämna gärna en kommentar om vad du har haft för dig i kommentarsfältet!

År 2016 – månad för månad

Januari – nytt bloggnamn, vinterpromenader i Småland och en resa till London

Med det nya året bytte jag bloggspråk från engelska till svenska och bloggen får ett nytt namn, Äntligen Vilse. Bloggen hette från början Katarina Wohlfart, för den som minns det.

Jag börjar året hemma i Småland och det snöar, jag går varv efter varv runt min favoritsjö Kvarndammen och runt den skogstjärn som båda ligger nära mina föräldrars hus. Bloggen uppmärksammas i samma svängar hos Resia som reseinspiriation tillsammans med ett gäng andra bloggare.

Januari är en bra start på året!

vinter_gullringen-13

Mot slutet av januari åker jag till London med Martin och hans syster.

Jag matar ekorrar med chips. Ett högst förnämligt nöje man kan sysselsätta sig med i Hyde Park.

hydepark-81

Jag ser svanarna dansa vid Serpentine.

london-14

Och promenerar i Londons chinatown.

london chinatown

Jag fikar med George Orwell och Hugh Grant på Portobello Road.

portobello road-42

Går upp tidigt för att åka till Billingsgate Fishmarket och träffar fiskhandlare som berättar att deras deras döttrar är stora för att de är uppvuxna på fisk.

billingsgate-39

Jag träffar Fantasiresor och drömmer om resor på Love Food Cafe och äter burgare och dricker milkshake på Babas med Martin.

stockholm_antligenvilse_babas-8

Februari – Stockholmsäventyr i söderort och på EFs topplista över resebloggare

Under februari stannar jag hela månaden i Stockholm.

Jag far på äventyr till Stockholms södra förorter.

hogdalen-15

Besöker Högdalens skatepark

hogdalen-5

och Rågsved och Snösätragränd.

snosatragrand-12

Äter ceviche i Hökarängen.

cevicheria_aji_ajo-6

Skapar och publicerar 7 steg till bättre resebilder, en fotoguide som blir mycket uppskattad. Blir så pepp att jag på stört skriver en kärleksförklaring till fotografi med En kärlek för manicker och komposition.

Trillar med på EFs lista om topp 5 resebloggare. Känns kul att bli omnämnd i olika sammanhang!

16MULTI_Banner_250x300_FEB_CS-V1-new (1)

Jag besöker Sjöhistoriska museet och ser bilder på.. Ja det här.

antligenvilse_sjohistoriska-38

Jag vandrar Stockholms isiga gator och blickar ut över vackra söder från Liljeholmsbron. Ser isen värka och solen kämpa förgäves.

stockholm_antligenvilse-17

Mars – genom dimmornas slöja i Stockholm och Småland och över söders höjder

Under mars kommer dimman med besked till Danderyd där jag bor. Jag fotar dimma på väg till jobbet och i Tyresta nationalpark som jag besöker med Helena. Publicerar en bildkavalkad från Tyresta med inlägget Genom dimmornas slöja i Tyresta Nationalpark.

stockholm_antligenvilse_tyresta-72

Solen tittar fram mellan varven och skapar ett fantastiskt motljus i Slakthusområdet där jag tar en promenad med Helena i solnedgången.

stockholm_antligenvilse_skate-6

Jag gästbloggar hos Daniella med mina tre svenska pärlor. Med på listan är Bergslagen, Gullringen och Gotland. Tar också en promenad med Daniella och visar henne sprakande utsikt från Söders höjder.

stockholm_antligenvilse-51

Jag besöker Erik Johanssons utställning Imagine Created Reality, men bloggar aldrig om det.

Bryssel händer och jag bloggar om det med inlägget När världen är som vanligt.

Jag åker hem till Småland mot slutet av mars och vandrar runt Kvarndammen och naturstigen vid Smeåna.

antligenvilse_naturstigen_sme_ana-6

Jag jagar solens strålar i Norra Kvills nationalpark med mamma.

antligenvilse_norra_kvill-49

April – körsbärsblommor, Rosendal, Roadtrip genom Skåne och fotografkollo i Vejby strand

Under april firas körsbärsblommans dag och jag tar ett varv med kameran, precis som alla andra.

antligenvilse_stockholm-10

Jag gör ett besök i Rosendals trädgård och tar en kopp kaffe och njuter av en vårprunkig trädgård.

antligenvilse_stockholm-46

I slutet av april åker jag och Helena på roadtrip till Skåne. Vi besöker Daniella och stannar på Cocoon meetings och sover. Jag njuter av knoppar i äppelriket och sover i den skönaste säng jag sovit i på länge och äter godaste frukosten. Jag och Helena vill aldrig lämna!

antligenvilse_cocoon-6

Vi far vidare på vår roadtrip runt Skåne och ser rosa skyar över Ales stenar.

antligenvilse_ale stenar-27

Vi ser himlen ta eld över Falsterbo fyr.

falsterbo-20falsterbo-34

Vi hajkar Stenshuvud nationalpark.

stenshuvud-56

Sedan åker Helena hem och jag åker på fotografkollo i Vejby strand ordnat av den här pärlan. Vi dricker kaffe, äter, pratar, äter och dricker kaffe. Vi vandrar på stranden, fotar och har bara roligt.

antligenvilse_vejbystrand-24 antligenvilse_vejbystrand-40antligenvilse_vejbystrand-81

Pew, det var hetsiga fyra första månader på 2016 det och med det första nyårssammanfattningen av tre.

Vad har du haft för dig under 2016? Toppar och dalar?

Katarina

Mina tidigare nyårssammanfattningar

Getting lost and finding my way back home – 2015, a resume

12 Comments

 1. Vilka innehållsrika första månader 2016 bjöd dig på! Härliga bilder som alltid också.
  Min absoluta höjdpunkt 2016 var vår vinterresa till Kanada och jag bockade av en punkt på min bucketlist när jag fick åka slalom i pudersnö där.
  Önskar dig ett riktigt fint 2017 fylld med härliga och minnesvärda upplevelser och händelser!

  • Katarina says

   Ja men det minns jag Eva! Just Kanada var så himla vackert med dina bilder! ❤ nästan så att man känner ett hugg i hjärtat när man ser sånna miljöer. Älskar att du reser mycket i arktiska miljöer. Det är så vackert tycker jag. Lite tråkigt med 10 plus i stockholm vid nyår. En är inte van vid det. 🙁 ja klimatet gör sig påminnt.

  • Katarina says

   Gott nytt år Johnny! Ja jag stjäl nog din och alla resefotografers grej med och gör en 50 foton från 2016 säkert! Här blev det ju en salig blandning av text och bild.

 2. Vet du hur mycket jag älskar dina bilder? JÄTTEMYCKET! Kram och gott nytt år på dig – 2017 kommer att rocka!

  • Katarina says

   Vet du hur mycket jag tycker om dig! skaffa en sån där Sony bumling och följ mig hack i häl 😉 hehe Gott nytt 2017 Annika!

 3. Vilket fantastiskt fotoår du haft. Och tacksam flr det är jag. Med varje resa och varje bild har du förgyllt mina dagar och inspirerat mig till att ta mitt fotograferande till nya nivåer. Gott Nytt och vi ses under vårt nya kommande reseår. ♡

  • Katarina says

   Gott nytt Daniella! Jag tänkte säga vilken konstig tid du är uppe men ja, du är ju på Bali såg jag 🙂 haha 🙂 vi inspirerar varandra till nya bilder kommande år.

 4. Åh så mycket fantastiska resor och än mer fantastiska bilder!! Jättekul att se 😀

  Det är SÅ kul att göra en resumé och gå igenom allt man gjort, inlägg man skrivit och bilder man tagit. jag blev precis klar med del III och den dyker upp imorgon!

  • Katarina says

   Great! Ja, min del tre kommer nog på onsdag. Ja, alltså det är nästan roligast för ens eget minne kanske? hehe. Jag vet inte om jag skulle komma ihåg alls vad en gjorde om det inte vore för foton. Älskar din blogg! Tack för den fina kommentaren 🙂

 5. Wie så fint – och ja, att sammanfatta året är verkligen så jädrans gött för peppen och självkänslan. Än hur lite det känns som att en har hunnit så stämmer ju inte det när det börjar radas upp…. HEJA!

  • Katarina says

   Japp peppen! Alltså ❤ ditt halsband hjälper ju min pepp så in i bängen. Men ja, 2016 tycks ha varit ett sorgens år också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.