Fototips, Resor
comments 4

Fotopromenader – Kiliaros fotoskola del 4

”En tidig lördagsmorgon en helg i november gav jag mig ut för att fotografera soluppgången tillsammans med en vän.”

Fotopromenader

Så börjar min fjärde del i Kiliaros fotoskola om fotopromenader, en artikel jag skrev efter att jag varit ute och fotograferat med Malena, en annan resebloggare som ville ha lite fototips.

Läs mer om min och Malenas fotopromenad över Skinnarviksberget här.

Fotopromenader

Fotopromenader

Bara att ta med din kamera på promenad är startskottet för något större. På en enkel fotopromenad, själv eller gärna med sällskap kan du lära dig grunderna i fotografering. Det var också så jag lärde mig att fotografera när jag bodde i Grythyttan.

I ”Ta din kamera på promenad” för Kiliaro ger jag praktiska konkreta tips för förberedelserna inför promenaden. In och kika och ge dig ut vetja!

Lycka till på din fotopromenad!

Vad vill du ha för mer fototips? Skriv gärna några rader i kommentarsfältet om guider du tycker jag ska skriva eller annat du funderat på så planerar jag in det i framtida fototips.

Katarina

Fotopromenader

 

4 Comments

 1. Aha, du skriver på Kiliaros fotoblogg. Jo, en sak som jag gärna hade läst mera om, men som jag sällan hittar något skrivet om, är att fotografera konserter både inne och ute. Svårt tycker jag pga ständiga ljusväxlingar, rörligheten på scen, att hitta rätt läge i publik och framför scen…. Utrustning, val av objektiv, tillstånd att få fotografera (ibland är det förbjudet att fotografera med systemkamera). Ja, sådant skulle jag gärna läsa om.

  • Katarina says

   Hej pjs! Det gör jag 🙂 det är roligt att få möjligheten när en har en massa att dela med sig av.

   Kul grej du vill lära dig mer om. Just konsertfoto har jag dock ingen erfarenhet av iaf inte professionellt, men vet däremot en kompis som har. Får fråga om hon inte kan ta och gästa min blogg med lite tips helt enkelt!

   När det gäller ljus och rörlig är det nog att planera vart en står så en inte hamnar mitt i lampan. Just fokus blir alltid svårt om man hamnar i direkt motljus. Att ljuset rör på sig är också sån man kan planera så att man har låst fokus/ räknar in rätt läge osv. Men det är lite trix d där.

   Ja, jag vet att det åtminstone krävs presspass för att få fota med zoomarna ibland på konsertfoto. Däremot inte sett ett helförbud för just systemkameror.

   Tack för den härliga kommentaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.