Sammanfattningar
comments 9

Planeringsperiod och en bloggafterwork – veckoresumé, v.11, 2017

Att komma hem efter en resa är alltid så himla skönt. Man får landa i mer än en bemärkelse. Att sätta sig ner vid skrivbordet, organisera bilder och påbörja redigeringen är nog en del av mitt favoritgöra i livet. Jag lägger det ofta på helgen tillsammans med tvätt och städ, sätter klockan tidigt, slår på kaffebryggarn och sätter bilderna på import medan jag påtar med tvätten.

Paulinas yviga hund.

Min helg – redigeringsrutin

Sedan till ljudet av kaffebryggaren och doften börjar jag min redigeringsprocess. Jag gör urvalet. Använder mig av det enkla flaggsystemet i LR och markerar de bilder jag vill redigera gröna. Redan i importen lägger jag på min för-redigering, så det är sedan klart när jag börjar finslipa bilderna. Jag kontrollerar skuggor, ljusar upp ofta i vintersolen skuggiga ansikten och rättar till vitbalansen. Jag redigerar ofta en hel buns med bilder samtidigt, gärna för en hel resa om jag hinner sådär på lördag morgon. Livskvalité för mig. Slöseri med lördagmorgon för någon annan.

Emma

Den här veckan har kantats av planeringsperiod, mycket arbete på mitt vanliga jobb och afterwork med Sofia i onsdags på Folkbaren och sedan en sistaminuten AW på Influencers of Swedens kontor på Södermalm.

Jag träffade de härliga peepsen Daniel, Sofia, Linda, Maryem och nya bekantskaperna Emma, Patricia, Paulina, Fredrik, Agnes, Amina med flera. Jag träffade också hunden Leia och en ny hundis som jag inte minns namnet på.

Linda har skrivit om det så fint här.

Linda. Soul-sister.

Linda, Fredik, Emma.

Daniel.

Inlägg från veckan

Har skrivit fyra inlägg under veckan vilket är under mitt minimum om fem men åtminstone naggande gott nog.
Det tar ibland lite längre tid för hjärtat att komma fram till vad hjärnan visste från början- veckoresumé, v.10, 2017
Fototips: Praktisk objektivhållare till väska
Yrande snö och ohämmad sol på Ishotellet i Jukkasjärvi
Med en bredbrättad hatt och saltvattenstänk som enda semesterplan

#KvinnligaÄventyrare

Jag har fått äran att vara med i Vandringsbloggens samarbete med Morakniven och satsning på att peppa kvinnor till natur och friluftsliv. Jag kommer att skriva mer om det i veckan. Tills dess, gå gärna in och kika på hemsidan kvinnligaaventyrare.se.

Vad har du sysselsatt dig med under veckan?

Katarina

Emma, Agnes, Amina.

Leia.

Maryem.

9 Comments

  1. Pingback: Parkhäng och Gamla riksarkivet - veckoresumé, v12 - 2017. - Äntligen vilse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.