Sammanfattningar
comments 9

Planeringsperiod och en bloggafterwork – veckoresumé, v.11, 2017

Att komma hem efter en resa är alltid så himla skönt. Man får landa i mer än en bemärkelse. Att sätta sig ner vid skrivbordet, organisera bilder och påbörja redigeringen är nog en del av mitt favoritgöra i livet. Jag lägger det ofta på helgen tillsammans med tvätt och städ, sätter klockan tidigt, slår på kaffebryggarn och sätter bilderna på import medan jag påtar med tvätten.

Paulinas yviga hund.

Min helg – redigeringsrutin

Sedan till ljudet av kaffebryggaren och doften börjar jag min redigeringsprocess. Jag gör urvalet. Använder mig av det enkla flaggsystemet i LR och markerar de bilder jag vill redigera gröna. Redan i importen lägger jag på min för-redigering, så det är sedan klart när jag börjar finslipa bilderna. Jag kontrollerar skuggor, ljusar upp ofta i vintersolen skuggiga ansikten och rättar till vitbalansen. Jag redigerar ofta en hel buns med bilder samtidigt, gärna för en hel resa om jag hinner sådär på lördag morgon. Livskvalité för mig. Slöseri med lördagmorgon för någon annan.

Emma

Den här veckan har kantats av planeringsperiod, mycket arbete på mitt vanliga jobb och afterwork med Sofia i onsdags på Folkbaren och sedan en sistaminuten AW på Influencers of Swedens kontor på Södermalm.

Jag träffade de härliga peepsen Daniel, Sofia, Linda, Maryem och nya bekantskaperna Emma, Patricia, Paulina, Fredrik, Agnes, Amina med flera. Jag träffade också hunden Leia och en ny hundis som jag inte minns namnet på.

Linda har skrivit om det så fint här.

Linda. Soul-sister.

Linda, Fredik, Emma.

Daniel.

Inlägg från veckan

Har skrivit fyra inlägg under veckan vilket är under mitt minimum om fem men åtminstone naggande gott nog.
Det tar ibland lite längre tid för hjärtat att komma fram till vad hjärnan visste från början- veckoresumé, v.10, 2017
Fototips: Praktisk objektivhållare till väska
Yrande snö och ohämmad sol på Ishotellet i Jukkasjärvi
Med en bredbrättad hatt och saltvattenstänk som enda semesterplan

#KvinnligaÄventyrare

Jag har fått äran att vara med i Vandringsbloggens samarbete med Morakniven och satsning på att peppa kvinnor till natur och friluftsliv. Jag kommer att skriva mer om det i veckan. Tills dess, gå gärna in och kika på hemsidan kvinnligaaventyrare.se.

Vad har du sysselsatt dig med under veckan?

Katarina

Emma, Agnes, Amina.

Leia.

Maryem.

9 Comments

  • Katarina says

   haha. Ja de där hundarna. Bubblande söta! 🙂 Du får komma och hälsa på och aw:a med oss! yey

 1. Jag önskar att jag var lika bra på att redigera bilder på en gång, precis som du 🙂 Själv satt jag i helgen och redigerade bilder från vår roadtrip Alaska-Wisconsin, hade redan redigerat några men långt ifrån alla. Och samma visa fortfarande, långt ifrån alla som jag verkligen gillar. Sedan känner jag att jag fortfarande lär mig nya saker varje dag. Men jag använder Aperture, har inte lightroom eller photoshop, men tror jag kan få det genom jobbet vet inte säkert. Men känns som att det bara är krångligt då man redan blivit van vid ett program? Har så himla många bilder som är oredigerade (Jag tror jag tar för många kort, går det?), men å andra sidan är det även kul, för då påminns jag om tidigare äventyr igen 🙂

  Själv har jag bara jobbat och jobbat annars, och fixar och trixar med statistik till min avhandling och mitt möte nästa vecka i Alaska. På Torsdag åker vi!

  OCH så kul med nya samarbetet kvinnliga äventyrare. Får spana in det lite senare 🙂

  • Katarina says

   Ja. Det här med redigering. Har planerat för att skriva ett inlägg om hur jag redigerar mina bilder, men alltså. Det tar sådan tid att göra så vet inte riktigt om det är värt. Kanske kan dela upp det på något vis. Men så inspirerande och se hur andra redigerar sina bilder. Det är ju fantastiskt.

   Härligt att hälsa på hemma i Alaska. Känner igen det där med för många bilder. Men är ändå en ganska sansad person. Fotar kanske mellan 150 och 400 bilder på en dag, vilket i fotografmått nog är rätt lite. 🙂 haha

   Ja, jag ser fram emot kvinnliga äventyrare och vart det kan komma att ta oss. Så himla spaceigt projekt. 🙂

 2. Åh, måste verkligen ta mig till det där härliga kontoret – är gärna med på nästa AW! Är rätt mycket i Sthlm nu så en fotoprommis, aw eller vad som vore kul att få till 🙂

 3. Den där lördagsrutinen, med en mugg gott hemmabryggt kaffe och lite bildredigering, låter som rena drömlördagen i mina öron!

  Kul att ses igen! Har dock inte köpt på mig någon ny kamerarem än…

  • Katarina says

   Ja, min lördagsrutin gillar mitt hjärta och min hjärna. Rutin är bra för något att se fram emot och en rolig rutin är bra för hjärtat tänker jag. Trivs extra bra i Globen för här har jag ett fönster där skrivbordet passar så att jag kan sitta och blicka ut över Globen också. Ovärderligt! 🙂

 4. Pingback: Parkhäng och Gamla riksarkivet - veckoresumé, v12 - 2017. - Äntligen vilse

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.