Resor
comments 27

Hösten – ett oskrivet blad

Godmorgon höst, du vaknar med lite sommarvärme kvar runt benen och väntar på oss jordiska med sprakande färg, regn och dimma. Jag ska inte ljuga, jag älskar dig faktiskt, även om vemodet är stort att lämna sensommaren bakom sig.

På roadtrip genom Lettland, september 2016.

Höstiga bär i alla färger, september 2016.

Kära höst du är min favoritårstid. När du vandrar in, händer ofta så mycket skoj. Förra årets höst gav mig några av de mest fantastiska resor. Jag var på Grönland och välkomnade hösten redan när sensommaren sprudlade i Sverige och doftade grönska och vulkan på Island bland soldis i Vik och svindlande vindar på en islandshästs rygg i Stori Kambur. Färöarnas Atlantvindar, värmde, kylde och gjorde mig blöt när jag blickade ut över klipporna vid Mulafossur och jag reste vidare till ett brittsommarvarmt Lettland och åt mat i alla färgskalor och smaker.

När den gula regnjackan, lyser upp Lettland.

Rönnbär, o rönnbär!

Höstens planer

Den här hösten är ett oskrivet blad, men några försökt till första streck i marginalen.

Ingen resa är ännu bokad, men flera planeras. Efter min långa roadtrip genom Sverige tryter semesterdagarna och jag måste spara dem till min roadtrip med tre andra bloggare jag ska göra i november. Längtan till Alaska är stor men det blir San Fransisco och Yosemite national park, istället.

 

Genom buskar med pil mot drömmar på Island.

Färgsprakande höstlöv i Enskede, Stockholm.

Jag håller i nuet på att skriva ihop en ansökan till en fotokurs jag hoppas kan fungera som utvecklingsplattform för bloggen och mitt fotograferande, dock är det en hel harang av saker som personlig brev, arbetsprover (printar), personbevis och referenser som ska in, så det vill säga att under förutsättning att jag reder ut allt och lyckas söka. Med tanke på komplexiteten, berättar jag mer, om jag söker och faktiskt kommer in.

 

Vackra Enskede, i höstskrud.

Till helgen är jag ledig, men redan nästa helg har jag och Maria, Allthingsgreen prellat en ”ute i naturen dricka vin och prata” helg hemma hos henne i skogen. Vi får väl se om jag spontant köper närmsta torp jag har råd med, efter det, eller om jag kommer säker därifrån. Under veckan innan blir det en hel del bloggbesök då både Daniel, Dryden kommer på besök på tisdagen och Sofia, Jeanette och Annie, aka Syjuntan, på torsdagen. Den här Syjuntan hoppas jag bli en höstlig tradition som fortsätter och håller oss levande i ett allt mörkare Stockholm.

 

Med vänner på Island.

Bland nötter på Lettisk marknad.

Sedan rullar September vidare och det dyker upp en himla massa workations. Den nya trenden? Wild Workation, hålls 22-23 sep i Åre, utomhus (!). Herregud, mitt datorbatteri dör bara jag tänker kyla, så jag tänker workation = inspiration, och inte faktiskt datajobb i mitt fall. Ganska snart efter är det sedan en längre workation hos Katta i Särna som jag toklängtar efter pga bästa värdinnan och då är vi plötsligt framme i oktober. Oktobers blad är ännu oskrivna och väntar på blyertspennan. Kanske väntar en weekend i Umeå och kanske, kanske får jag se en stormande höstig kust.

 

En höstig gryta på lettiskt maner.

Söder i höstskrud.

På något vis är det såhär. Texten skriver sig själv och det är bara att se till att penna och papper finns så fylls notboken med innehåll. Vad ska du göra i höst? Några vilda planer?

Katarina

Skansbron.

Skansbron.

Vildbomull eller Ängsull på Grönland.

Ett varmt november på Skinnarviksberget.

Den vackra Myskoxen i Kangerlussuaq.

Weekend i Tallinn med Linda-Marie.

Matbloggerskan, Landleys kök.

Nypon, ett av Sveriges viktigaste bär i en överlevnadssituation, säsong från augusti till januari.

Den vackra journalisten och skribenten Nicoline från Danmark.

Höst i Edsviken Danderyd.

Höst i mina hemkvarter, Gullringen. På promenad med mamma i solljuset.

 

27 Comments

  1. Pingback: Sommaren är slut, länge leve hösten? - RESFREDAG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.