Sammanfattningar
comments 12

Inläggsfrenzy från Åre och en fotopromenad med Vegokäk – veckoresumé v.03 – 2017

Veckan efter Åre workationen har svämmat över av bilder från Åre. Och det är så fett. Jag själv är med på drösvis med bilder från andra fotografer.

Gillar särskilt mycket de här två bilderna av Katta från Bucketlife i inlägget. Känner mig så poweraktig. Inte bara som en fotograf vilken som utan lite som värsta fotografen. Kan ha något med min storlek på objektivet att göra också förstås.

Foto av Katta med bloggen Bucketlife

Fler inlägg från Åre

Vad är en unconference egentligen? – La Linda / Lifestyle och ledare av Influencers of Sweden

Topptur Totthummeln med snöskor – Elna Dahlstrand / Tävlingscyklist

6 lärdomar från helgens winterworkation i Åre – Vegokäk / Vegetarisk mat

Magisk helg i Åre – Maryem Nasri / Onlinemarknadsföring

Winter workation i Åre – Linnea Håden / Lifestyle, slowliving

Downhill skiing in Åre – Ut och Spring / Resor, träning

Winterworkation – Om att växa lite – Helena Enqvist

Nu är det en vecka sedan det hände – Träningsglädje/ Träning och resor

Att göra i Åre under vintertid – Resfredag / Resor

Winter workation med Influencers of Sweden – Ohdarlig Lets be Adventurers

Snöskovandring över Åresjön – Rowantree/ Slowliving

Så var influencers of Sweden Winter Workation i Åre – Forevere Abroad/ Resor

Aktiviteter och upplevelser i Åre – Hus nr.30/ Lifestyle och resor

Tännforsen Sveriges Största Vattenfall – Made by Mary/ Mat och landet

Att slås ner av lycka och upp igen – Emilia Westerstrom/ Lifestyle

Snowmobile Safari – Dryden / Lifestyle, resor

Jag fotad av Linnea Håden

Veckan som varit

Veckan har annars passerat i lugnt mak och jag har koncentrerat mig på att jobba på mitt vanliga arbete, rensa tankarna och läsa sådant som inspirerar mig.

Inspiration

Den vackra bloggen All the places you will go publicerade bilder från en hike längs med Aletsch- glaciären. Och bara wow! Det skadar ju heller inte att en ska just till Schweiz och Adelboden i mars, som ligger relativt nära.

Jag publicerade själv 70 av mina favoritfotografier från 2016. Såklart för att inspirera andra, men inspirerade mig själv lite på köpet.

Foto av Katta med bloggen Bucket life

Fototips

Jag ger mitt andra fototips för året om att fotografera mat i mörka miljöer. Jag fick positiva reaktioner på just funktionen det radiella filtret och tänker att jag har det i åtanke för framtida fototips. Så vill du lära dig hur du kan använda just dem, kika in på fototipset.

Travelettes skriver en lista vad en behöver för att bli en bra resefotograf. Det handlar om utrustning, flygbiljetter osv och nämner att en guidebok är något att bära med sig på sina resor för att hitta rätt ställen att foto på vid rätt tidpunkt. Komiskt nog skriver Jennifer med bloggen Forever abroad just denna vecka att någon guidebok har hon aldrig läst i sitt inlägg 8 saker du inte visste om mitt resande. Och när jag tänker på det, så har jag knappt heller läst en guidebok. Förutom den där guideboken jag recenserade om Paris och den jag trillade över på ett hotell i Venedig.

Just Venedig, a rough guide, var flera decenier gammal och speglade vad jag tänker mig riktigt reselektyr. Det var något särskilt med den. Jag läste den och läste den tills sidorna trillade ur och roligast var ändå beskrivningen av sandstranden på Lido, som något en måste undvika på alla sätt, så äcklig skulle den vara. Guiden fick mig av rent intresse att åka ut till öarna utanför Venedig och vid Lidos sandstrand sola och bada några timmar, förvånad över hur sandstranden verkligen kunnat vara så himla hemsk på 90 -talet. Men sen kanske inte en ska läsa en trettio år gammal reseguide heller.

Från Martin fick jag flera reseböcker förra året. Nämligen Lonely Planets böcker. Så de har jag nu på min hylla och de beskriver faktiskt bra hur och framför allt när man ska åka till ställen för optimal upplevelse. Kanske är det för att få en unik bild, men samtidigt, hur unik är resefotografer idag? Bättre då att följa tipset Travelleter ger om att köpa en vanlig tågbiljett och resa till närliggande byar, se människorna och rörelsen och upptäcka det som finns hemmavid. I slutändan blir ofta fotografierna bättre då.

Guideboken från Venedig.

Sist men inte minst, igår tog jag en fotopromenad med Annie, med bloggen Vegokäk. Förövrigt ett skafferi för oss veggosar. Hon ville utveckla sina fotokunskaper och jag ville ha sällskap. Win win. Kan ju vara dubbel win för min del efter att jag upptäckte hennes hår. Oh my. Tror aldrig jag sett något liknande? Snälla jultomten, till nästa jul vill jag ha ett sådant svall.

Annie och jag träffades i Åre, eller egentligen på vägen hem på tåget. En lång resa senare är jag en veggo-blogg rikare. Hade iofs spanat lite på hennes vegetariska julbord sedan tidigare. Nom Nom.

Katarina

Annie, Vegokäk

 

12 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.