Resor
comments 6

Så gör jag. Jag gör som du

Känns det inte som att det är ett dags för ett litet projekt i dessa tider? Något att ägna tankekraften åt istället för en nulägesanalys av världsläget och folkhälsan ingen blir klokare av?

Bodil, min älskade Bodil har skrivit en riktigt bra bok om att skriva. För hon skrev. Den heter, Så gör jag. I min ägo sedan ett tag, jag minns inte när jag köpte den, men jag läste den från blad till blad direkt.

Efter att ha läst Mirjam Ekströms blogg förra veckan, om att hon planerar att läsa Lev Kreativt (the artist way) och följa det program som föreslås där bestämde jag mig för att själv ge mitt skrivande mer utrymme den här våren och läsa om Bodils bok om skrivande, kapitel för kapitel, och göra de skrivövningar Bodil föreslår men kanske framför allt, ta en stund att fundera över mitt skrivande varje vecka.

Jag tänkte jag börjar nu så får vi se var det tar mig. Jag tänkte att jag skriver några rader när jag läst en bit, ett stycke reflektion över mitt skrivande så att du kan hänga med på skrivresan.

Katarina

Det jag läst av Bodil tidigare

Priset på vatten i Finistère

Sista boken från Finistère

Det här är hjärtat

Så gör jag – om konsten att skriva

Nästa som rör mig

Åtrå

Loggböckerna

Samlade dikter – Dvärgen Gustaf

6 Comments

  • Katarina says

   haha. Hej utrop! Hakar du läst och vill haka på? Den finns på Stockholm bibl som e-bok, vet jag.

  • Katarina says

   Vill du vara med? En liten reflektions grupp över skrivande. Vi får samlas och ha en miniworkation på ballen i Norsborg..

 1. Ska bli spännande att följa! Härligt med mer skrivande och reflektion kring sitt skrivande. Kul också att jag ägnade min första konstnärsträff åt att ta långpromenad och lyssna på ljudbok av just Bodil Malmsten ?

  • Katarina says

   Ja det var lite roligt. Älskar den dikten eller diktboken och har läst flera gånger. Jag har också varit nära att köpa flera gånger på Söderbokhandel i Stockholm, den som ligger vid Medborgarplatsen, men avvaktat. Den har ibland varit slut på förlag tror jag också så kanske inte längre går att köpa ny. Men sen drar jag öronen åt mig när jag vet att jag har läst den och har tillgång till den via Stockholms bibliotek.

   Det där med konstnärsträff, låter ju mycket mysigt och välbehövligt. Man behöver ibland tvinga sig själv till tid i det tysta och reflektion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.