Reseguider, Resor, Tyskland
comments 5

Vegetarisk mat i Hannover

Reklamsamarbete: Vegetarisk mat i Hannover med NordicTB och VisitHannover #CitybreakGermany

Min första tanke när jag ska åka till Tyskland, ”Nu blir det sånt där krångel med vegetarisk mat igen”, förra gången jag var, gjorde ingen vegetarian glad precis. Så mentalt förberedd kliver jag av planet i Hannover och möter guiden Fabian för vår klassiska runda genom staden med pensionärs-sevärdheter. Frågan hänger som en het potatis i luften och jag formulerar försiktigt ”Vart ska vi äta?”, ”Jag är vegetarian” så som man lär sig att göra efter nästan 15 år som veggo. Försiktigt, en vill ju inte vara i vägen. ”Det är inga problem, jag är också vegetarian och vi har tom en vegetarisk restaurang från 50-talet här, vi kan testa den och i Linden har nästan alla restauranger stora delar av menyn vegetarisk.”

Alltså wow, lättnadens känsla sköljer över mig. Första dagen av mina tre får en bra start.

byggnad hannover

Vegetarisk mat i Hannover

Det visar sig snart att Hannover har en lång lista med vegetariska restauranger, där hela eller delar av utbudet är vegetariskt eller veganskt. Det finns allt från klassisk tysk mat i vegetarisk tappning som bratwurst och diverse surkåler som tillbehör till vietnamesisk mat och burgare.

Under mina tre dagar i Hannover testar jag olika varianter. Inlägget bjuder på en rad restauranger i centrala Hannover, Gamla Stan och framför allt Linden, Hannovers nya hippa ungdomliga område.

Upptäck flera vegetariska restauranger bland Hannovers stora utbud hos Happycow.

hannover hiller hannover Vegetarisk mat i Hannover

Klassisk tysk human med asiatisk tappning hos Hiller.

hiller hannover

Hiller – vegetarisk mat med anor från 50-talet i centrala Hannover

Hiller – vegetarisk restaurang från 50 talet i centrala Hannover, gångavstånd från centralstationen. Ät en klassisk blandning av husman, asiatiskt och lite tyskt. Bara vegetarisk mat här. Runda av med en ekologisk öl.

Adress: Blumenstraße 3

linden hannover

Linden, ungt, hipt och prisvärt.

grafitti linden hannover

Modern vegetarisk mat i Linden

Om du kliver av i vid Hannovers centralstation tar du dig enkelt till Linden genom att promenera några hundra meter till Kröpcke, knutpunkten för Hannovers härliga spårvagn/ tunnelbana som tar dig dit du vill åka. Linden ligger västerut och har många olika stationer. En bra mötesplats och startpunkt om du åker till Linden är att ta språvagn U10 till hållplatsen Am Kuchengarten och promenera där ifrån.

Linden är ett ungt och modern område i Hannover, mycket likt Södermalm i dess tidiga dagar. Här hittar du modern mat, snabbmat, asiatiskt, matmarknaden och ölkiosker i ett enda virrvarr till Södermalms halva prisklass.

ölkiosk linden hannover

Längs gatorna i Linden finns det ölkiosker längs nästintill varje gata.

burgernah linden hannover

Burgernahs veganska burgare är både smarriga och innovativa.

Bara veganska burgare på Burgernah

Älskar du burgare så testa Burgernah, ett veganskt burgarställe i Linden med bara veganska burgare. Burgarna är ca hälften så dyra som i Sverige och dubbelt så matiga och Burgernah ligger vackert i Linden Norte, där du samtidigt kan passa på att njuta av grafitti och klubblivet vid Kulturzentrum Faust.

Adress: Offensteinstraße 14, U10 till Leinaustrasse.

linden hannover linden hannover

Smarrig falafel och fastfood för en 20-lapp på Falafel Sultan

Efter en helkväll på Faust passar det sig utmärkt att ta en falafel på Falafel Sultan som har över 40 vegetariska rätter på menyn. Falafeln är mycket god till det ringa priset av ca 2,50-3 euro. Ligger precis vid hållplatsen Ungerstrasse.

Adress: Limmerstraße 91, U10 Ungerstrasse.

Vegetarisk mat i Hannover linden hannover street kitchen hannover fish curry

Fish Curry på Street Kitchen, populärt bland lokalbefolkningen.

Fish curry på Street kitchen

Lite längre ner på samma gata som Falafel Sultan, Limmerstraße 26 hittar du Street Kitchen. Ett vietnamesiska hak som är mycket populärt bland lokalbefolkningen. Här kan du äta dagens rätt för ynka 6 euro. Jag testade den populära rätten Fish curry och dricker Mangolassi.

Adress: Limmerstraße 26, U10 Am Kuchengarten

Vegetarisk mat i Hannover

Matmarknad i Linden.

centrum hannover

Vegansk currywurst på Centrum.

Vegetarisk mat i Hannover

Klassisk husman på Centrum – vegansk Currywurst

Har du som vegetarian rest genom hela Tyskland och aldrig haft chansen att testa en currywurst? De finns ju liksom överallt men jag har hittils inte sett en enda vegansk variant, förens mitt besök på Centrum. Här kan du äta tysk husman med mera och njuta av den mysiga omgivningen i Linden mitte, inklusive den lokala marknaden.

Adress: Lindener Marktpl. 3 U9 Nieschlagstrasse

Vegetarisk mat i Hannover teestübchen hannover

Våfflor med plommonsylt och Indian summer te på Teestübchen.

Vegetarisk mat i Hannover

Te och våfflor i Gamla Stan

Är du sugen på smarriga efterrätter och te? Teestübchen i Gamla stan erbjuder goda bakverk och våfflor, härliga teer och en mysig uteservering. Här dricker jag Indian summer te och äter våfflor med plommonsylt.

Adress: Ballhofpl. 2, Promenadavstånd från Kröpcke

Vegetarisk mat i Hannover

Vill du läsa om fler Europeiska städer med bra vegetariskt utbud, kolla in mina guider till Warszawa och Tallinn.

Vegetarisk mat i Hannover

Reklamsamarbete mellan NordicTB och VisitHannover. Text, bild och åsikt är precis som vanligt, mina egna. Kampanjen följs enklast i sociala medier under taggen #CitybreakGermany.

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.