Sammanfattningar
comments 15

Parkhäng och Gamla riksarkivet – veckoresumé, v12 – 2017.

Ursäkta kvallen, men detta inlägg innehåller bara mobilbilder!

Ännu en vecka har passerat sakta. Jag har jobbat på några nya ideer för bloggen, redigerat bilder från Schweiz och haft en hundraprocent ledig helg.

Parkhäng med mig själv söndag eftermiddag. I parken nedanför mig finns hängmattor, perfekt att använda efter en stunds träning och njuta av den första vårsolen i.

I onsdags träffade jag bokklubben och vi diskuterade Fyren mellan haven, en bok som också blivit film med Alicia Vikander. Jag klarade dessvärre inte av att läsa ut den. Blev så himla arg på den ena karaktären att jag inte förmådde mig. Får se om jag kan till att göra det framöver. För synd på fin bok med härliga miljöskildringar från en enslig ö vid Australiens kust.

På torsdagen gick jag och Sofia på vintage -aw, köpte varsinn stråhatt till sommarens äventyr på italienska rivieran och jag hittade äntligen en skinnjacka, remake, som faktiskt passar och är sådär skönt oversize som jag letat efter.

inlägg från veckan

Planeringsperiod och en bloggafterwork – veckoresumé, v.11, 2017
Dags att söka fotoskola?
Fotodagbok: Vintervandring i Adelboden
Livet är ett äventyr, bara man låter det – #KvinnligaÄventyrare

Ingången till den nya klubben vid Gamla Riksarkivet, eller bara ett öde slott?

Gamla riksarkivet

Under aw´n grodde en idé om att parkhänga under hela lördagen och ta dagen som den kommer. Men när lördagen kom var det inte så där varmt som en kan önska för parkhäng varpå vi fastnade hemma hos mig, lyssnade på girly partymusik och hängde innan vi drog mot söder och Katarina och Christian joinade. Katarina, Sofias andra Katarina kompis hade hört om den här klubben som öppnat i Gamla riksarkivet så runt halv elva tog vi en uber och for mot Riddarholmen.

Det märkligaste av märkligaste som kan inträffa hände. Stället var öppet men öde. Inte en enda festlig prisse eller personal för den delen så långt ögat kunde nå. Så vi gick runt och kollade in stället, som känns kan komma bli en underskön sommarklubb, när folk väl dyker upp?

läsvärda inlägg från veckan

Balans – Det är förbaskat svårt ibland – Tänkvärt. Hur får du balans i livet?
Just nu: Earth hour – pga. glömde bort? Någon mer som inte kom ihåg?

På resande fot

Var håller alla andra bloggare hus kan en undra.

v.12 verkar vara veckan då min vykortsserie blev trendig bland andra resebloggar. Fler än en har anammat konceptet.

Johnny är i Rio – Färg och lustigheter utlovas – Vykort från Rio de Janeiro

Daniel har varit på isiga äventyr i Tännforsen. Kontraster mot Stockholms soliga nejder. Tännforsen, islossning och fritt fall.

Jennifer är i alperna – Vykort från Alperna Österrike och är lika damned överraskad som jag av alpernas storhet.

Eva spenderar vårvintern i sin stuga. Och låt oss säga att jag är lite avis. Vill också ha en stuga och en skoter. Vårvinterdag i stugan.

Cathinka är på Färöarna. Det är så fasligt magiskt place det där. Vykort från Färöarna.

Veckan avslutades med parkhäng. Femton underbara minuter med Lisa Miskovsky i öronen, på en hängmatta lapandes den första vårsolen.

Katarina

bildinspiration

Grabbarna i Hand luggage only formligen sprutar ur sig inlägg från världen över samtidigt. Ibland undrar jag hur de gör det? Detta från Maldiverna fick mig nästan att trilla av stolen. Magiska bilder! Swimming With Wild Turtles And Those Amazing Island Colours… At Kandolhu Island, Maldives

Sara bjuder på vår i Åre med Vårigt.

Vackra Filippinerna med Jarina bakom kameran och redigeringspenseln.
Filippinerna: Panglao Island

Lola släpper en bildserie från Malmö. Färgprakt. 40 Favourite Photos from Malmö, Sweden

15 Comments

 1. Härlig helg! Vilken lyx med hängmattor på, typ, ens bakgård! Var bor du då måste jag fråga, din lyckos? 🙂

  • Katarina says

   Jag bor i Johanneshov. Mitt emellan mitt hus och Globen finns parken så jag vandrar förbi dem varje morgon och eftermiddag. Idag började det snöa och blev alldeles förskräckligt väder. Så inga hängmattor idag!

 2. Jag har lyckats pricka in en gång att festa på riksarkivet förra sommaren. Sån jäkla grym lokal! Helt sjukt att det inte är ett museum:)

  • Katarina says

   Ja så jääääädra snajdigt. Hur kunde d få bli en klubb? Alltså bästa haket. Ska dit i sommar, massor.

 3. Det där med Riksarkivet låter spännande ju!

  Och visst är det trevligt att vi är flera som tagit efter vykorts-konceptet?? Jag gillar det! 🙂

  Duuuu, ses vi till veckan eller?

  • Katarina says

   Hej! Jorå. Älska vykort. När. Tror inte vi syns. Jag har jobbat hela veckan och bestämmer mig nog för att vila. Behöver d känner jag. ❤

    • Katarina says

     Ja och nu ångrar jag mig gruvligt när jag såg hur bra ni haft det i alla bloggar. Men jag har jobbat hårt på vanliga jobbet och behövde komma i fas med det efter mina resor i jan, feb och mars och behöver en månads vila nu innan maj, juni och juli drar igång med alla resor och semestrar. haha. Låter kanske konstigt men lite så är det.

     Vad var bäst tycker du?

     • Det kommer fler tillfällen! Och ja jag har också en del resorna nu så ser fram emot 2 lugna veckor i norr (på nattåget i detta nu). Alltså jag har knappt hunnit smälta allt ännu, Elin/Teknifik var superhärlig, Marys matfoto var FANTASTISKT, och så älskar jag att lyssna på lindas härliga stämma så den poddsessionen var himla trevlig! Kommer nog en update på bloggen så småningom 😉

     • Katarina says

      Åh. Ja jag känner att jag missade så mycket men att det ändå var rätt beslut på ngt vis. Man måste lyssna på signalerna när man behöver vila. Jag var också nyfiken på teknifik. Bra att hon levererade. ❤

 4. Jag som tyckte ”Fyren mellan haven” var en jättebra bok! Ganska annorlunda och jag kan också störa mig lite på vissa beslut som tas i boken och hur de tar hand om problemet. Men jag tycker ändå att boken var vacker, hur annorlunda livet är och hur isoleringen kan påverka livet.

  Jättefin bild på dig, härligt med parkhäng i solen. 🙂

  • Katarina says

   Ja parkhäng är ju det bästa. Skulle du till sthlmt till påsk? Har faktiskt inte bokat något och om du ändå ska ut i skärgården kanske jag kan hänga på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.