Foto
comments 12

Fotodagbok: När himlen tar eld i Falsterbo.

24e april 2016

På kvällen efter en morgonpromenad i Ystad, en dag vid ett vackert blommande gult rapsfält och efter en kall regnskur vid Smygehuk kommer vi till sist till Falsterbo och Skanör strand.

Vi parkerar bilen vid golfbanan i Falsterbo och går över fältet mot Mokläppen. Himlen börjar färgas svagt rosa under promenaden och anta de underligaste former efter en dag med oväders oväder. Luften är kall, frisk och livlig.

Jag och Helena spenderar en timme eller två och fotograferar vid Falsterbo fyr och Skanörs strand. Vi fotar Måkläppen, stranden, havet, bruset, ljuset, vindkraftverken, Öresundsbron och badhytterna, de där man bara sett på bild tidigare alldeles färglada på en jämn rad. När vi fotar dem håller solen på att gå ned, ljuset försvinner och himlen blir blå, rosa och aprikos på samma gång. Ett färgsprakande skådespel.

Plötsligt, utan förvarning tar himlen eld. Den brinner hetsigt och ett eldhav breder ut sig längs stranden. Jag är inte säker på att jag har sett något liknande någon gång tidigare.

Katarina

falsterbo falsterbo-2 falsterbo-3falsterbo-5 falsterbo-6 falsterbo-46 falsterbo-9 falsterbo-10falsterbo-14 falsterbo-16 falsterbo-47 falsterbo-18 falsterbo-48falsterbo-21 falsterbo-22 falsterbo-49falsterbo-24 falsterbo-25falsterbo-50falsterbo-27 falsterbo-28falsterbo-31falsterbo-33falsterbo-34falsterbo-36falsterbo-37 falsterbo-38 falsterbo-39 falsterbo-40 falsterbo-41 falsterbo-42 falsterbo-43 falsterbo-44 falsterbo-45

12 Comments

  • antligenvilse says

   Ja verkligen. Hög på en vacker himmel! Hehe 🙂

 1. Nämen vilken himmel! Och vilka bilder! Jag älskar verkligen dina bilder, ljuset och färgerna i dem. Och vykortskänslan många har.

  • antligenvilse says

   Tackar! Vykort I love! Har ju min lilla vykortsserie. Har du kikat på? 🙂 vad kul det är att du skriver så mycket härliga kommentarer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.