Resor
comments 3

Böcker jag läser nu – om kärlek, djävulen och en fransk trädgård

Ni som följer mig vet att jag ofta läser flera böcker samtidigt. Jag läser ut de flesta, men ibland blir böcker liggande och ofta vet jag vilken bok jag kommer ha svårt att avsluta. Som nu en bok jag läser som handlar om mitt favoritämne, kärlek och relationer, men i det här fallet är så cheesy att hälften vore nog. En bok jag köpte i ett svagt ögonblick på Fred Meyers i Fairbanks, Alaska efter ett besök på HooDoo Brewing Company. Besök inte HooDoo och köp böcker efteråt, det kan gå hur som helst, särskilt om man som jag, tar böckerna på titel och utseende.

Två pint öl resulterade i detta fall i det här. Ja, ni förstår. Jeanette tycker den är så skämmig till utseendet att hon vid ett par tillfällen på Island gömt den för att islänningarna inte skulle se vad jag läser.

Million Dollar Cowboy – Lori Wilde

Vem döper en en bok till Million Dollar Cowboy anyway? Stör mig ännu mer på linen ”a cupid texas novel”. Och hur kan det stå ”New York Times Bestselling Author?” Efter den här läsningen är jag tveksam till den listan.

Men innehåll då? Från början hade jag ganska svårt att komma in i handlingen och måste erkänna att mitten av boken kanske heller inte är direkt bättre. Den ena klyschan avbyter den andra i ett enda virrvarr av cheesyheter. Jag har ju och andra sidan en historik att se mer romantiska komedier per månad på Netflix än vad de flesta gör på en livstid varför jag också trodde att jag skulle ta mig genom den och även gilla den. Men jag är nu på sidan 250+ och lite fast där.

Boken handlar om vad det låter, en cowboy som är född rik och en tjej som kommer från mer knappa förhållanden, men är rik på annat såsom charm och intelligens och hur de återses efter att ha varit skiljda åt i 10 år och de känslor som uppstår. Såklart, en klassisk romantisk story som det går att bygga på åt alla håll och ja, i det här fallet har jag inga problem med författaren, mest bara den tråkiga klyschiga storyn. Jag vill ha klyscha, men i lagom dos. I Million Dollar Cowboys fall, för många centiliter att jag blir alldeles groggy. Jag småfnissar och andra sidan sidorna igenom när det blir för klyschigt, som alla de fall där han, Ridge, är allt för manlig och besvärligt och där hon, Kaia, är allt för kvinnlig, sårbar, klok och självständig.

Klarar jag läsa ut denna? Vet i katten. Hoppas på nån plötslig mördare som kommer och gör rent hus i sista kapitlet. Isch. Nej, det var kanske lite att ta i. Men gärna något oväntat. För just nu är det då alldeles för förutsägbart.

Bokläsardagar de bästa är.

När djävulen kom till Bagarmossen – Anita Santesson

När djävulen kom till Bagarmossen är raka motsatsen till Million Dollar Cowboy. Den här boken har inte sett en klyscha någonstans. Lämnade denna hemma när jag åkte till USAet och är nu på s 300+. Med genren magisk realism gör den ingen besviken.Älskar alla sidor och hur Santesson blandar enkel verklig Stockholmsvardag, samhällskritik och magi.

Boken handlar om läraren Ylva som kämpar med sin vardag som lärare på Stockholms Akrobatiska Kunskapsgymnasium. Övervikt, trötthetsvardag och två tonårsdöttrar på släptåg. Ylva bor och rör sig kring Byälvsvägen i Bagarmossen, Stockholm, ett klassiskt Stockholmsområde med massa igenkänning för många som bott eller rört sig i trakterna i södra Stockholm. Bagarmossen plågas snart av en otäck våltäktsman och andra ”vanliga” händelser i kombination med att djävulen, Jezebel Jones flyttar in i lägenheten brevid Ylva. Det är fortfarande oklart vad som är vad, vad som orsakas av djävulen och vad som bara är som det är mest hela tiden i den verkliga världen. Onda människors upptåg.

När Djävulen kom till Bagarmossen är fylld med små minihistorier som denna.

Kom och hälsa på mig om tusen år – Bodil Malmsten

Kom och hälsa på mig om tusen år är en av Bodils loggböcker och utspelar sig i Finistére tiden mars 2006 till april 2007. Den andra i raden, kronologiskt och den tredje jag läser. Som allt Bodil skapar är det magi på varje sida. Roliga anektodoter, politik, tankar om böcker och relationer, människor i Bodils närhet och hennes vackra franska trädgård i Finistére är vad en får.

Katarina

En Bodil om dagen håller hjärnan frisk.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.