Resor, Sammanfattningar
comments 8

Bloggvila, feminism och ett höstigt Umeå – veckoresumé, v.38 och 39, 2017

Ytterligare två veckor har knatat förbi och jag har bloggat mindre än vad jag någonsin gjort i år. En välbehövlig paus trädde in och man får väl hoppas att jag har levt lite istället. Jag har också tagit en paus från mobilen och har bara uppdaterat instagram sporadisk. Det har varit skönt då jag hittat några nya tv serier att kika på, som Lethal Weapon (minns ni filmerna?) och följt bloggar med allt vad höst innebär. Jag tror Riggs galenhet får mig lite pepp såhär på hösten. Är inte särskilt förtjust i Mel Gibson men däremot den här nya skådisen. Rolig, snabb och saknar helt gränser. Kan behövas ibland.

I Stockholm är hösten inte så närvarande som i Umeå, en första bild av höst vid Vasaplan i Umeå efter att jag klivit av flyget och tagit lokalbussen till centrala delarna.

Just nu har höstlistorna florerat. Har själv inte planerat att skriva någon egen men här är ett utdrag ur Helenas lista;

 

Helena har upptäcker te och på något vis är det roligt att läsa när folk gör nyupptäckter. Gillar också att hon beställt hem teet från England. Något jag troligen aldrig skulle göra utan jag skulle nöja mig med Icas tråkiga variant som Helena ratar. För övrigt finns den i mitt skafferi redan. Dricker framför allt te från Friggs och Pukka.

Ett Umeå i dimmig höstskrud.

Inlägg från veckan

Det blev ändå tre inlägg, trots bloggvila.

Hannover och ett för-höstligt Stockholm – veckoresumé v.36 och 37, 2017
Vegetarisk mat i Hannover
Fotodagbok: Enskede gårds koloniträdgårdar

Visste du att Umeå har Sveriges största museum? På Västerbottens museum, där inträdet för övrigt är gratis, hittar du utställningar om Sápmi, Romer och fotoutställningen We have a dream. 

Umeå, Björnlandet och en kidnappad spritbrännare

Veckornas höjdpunkt har varit resan till Umeå. Jag har spenderat helgen hos Linda i Umeå, besökt Björnlandet i min jakt genom Sveriges nationalparker och sitter i skrivande stund på Umeå flygplats och väntar på att kliva ombord. Jag kommer inte hinna skriva klart, måste ju producera en bild eller två och har inte datorn med mig så får helt enkelt publicera detta inlägg imorgon. Av samma skäl kommer det komma fler höstbilder under veckan.

Rådhusparken Umeå.

Sitter och är sur över att jag precis klickat hem en ny spritbrännare för lite förvånat så kidnappade Umeå flygplats säkerhetspersonal brännaren i mitt stormkök. En fick viss inte flyga med en använd spritbrännare. Tyckte jag hade kollat detta innan och Arlanda verkade inte tycka min lilla spirtbrännare var ett problem varför jag lyckades komma hit med den och har lagat mat i Björnlandet ändå. Men men, tyckte det var lika bra att köpa en ny direkt då en annars alltid står utan när en väl ska ut. 89 pix + 39 kr i frakt kostade den här historien på xxl sport.

Frida nämner i sin veckosammanfattning följande citat av Reese. Blir både övertygad och full i skratt. Bra att bli påmind då det ofta är lätt att börja tvivla på sig själv.

Hittar jag ingen man som klarar min ambition, får jag väl helt enkelt vara utan då.

Hela artikeln läses hos Amelia.

Läsvärt – feminism och resor

Eftersom jag själv ej bloggat har jag läst desto mer. Det känns som att bloggar och resebloggare producerar otroligt mycket bra material at the moment och det blir mer och mer tydligt för mig hur orättvis och ojämställd världen är, fortfarande.

Utan inbördes ordning. Texter om feminism och resor.

Floras annonssamarbete med Sloggi med bilder på min vän Linda. Linda om kampen att normalisera plus size: ”Så här ser jag ut och det är fine”Ja kroppshetsen, vad ska man säga. Krävs att lyfta om och om igen.

Kanske den skummaste grejen jag läst. En tjej som fotar sig med sin pojkvän där bilderna sprids på nätet, blir uppsagd från sitt jobb (Texas). Blir så upprörd. Fick ens pojkvännen en tillsägelse kan man undra? Så himla orättvis värld. Är det 1957 eller 2017? För övrigt grymma bilder.

Det här med hatkommentarer. Young Adventuress listar sina varje år och nu är 2016 års kommentarer här. Underhållande, minst sagt. Får ta emot hur mycket hat som helst pga ung, blond kvinna, såklart. Att en är blond och kvinna rättfärdigar tydligen hat.

Jeanette fotar och skriver så vackert om Warszawa. Njut. Själen läker, något, igen.

Jennifer har besökt en annan bloggare i Paris och har gjort en komplett guide med en locals tips. Jennifers bilder blir bara bättre och bättre. Inspirerande!

Katta får min hästlängtan att vakna och börja brinna. Vackra bilder på Nordsvenskar och ont i hjärtat längtan uppstår när man ser Kattas bilder. De övertygar också om att det finns ett liv, utan tvåsamhet.

Det rundar av veckans veckosammanfattning. Hoppas du får en fin vecka. Vad har du själv pysslat med?

Katarina

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.