Resor
comments 14

Höstiga färger längs med Konstvägen 7 älvar

Visst är det något särskilt när man trillar över turistmål av en slump? Som i lördags, när jag och Linda packar bilen med lätt packning för en dags vandring i Björnlandets nationalpark.

Konstvägen 7 älvar

Björnlandet, ligger längs ned i södra Lappland strax efter Vilhelmina och det är i runda slängar 13 mil dit från Umeå. Lika många mil av ren upptäcksfärd. För just den vägen vi åker, från Umeå till Vilhelmina är smyckad med konst; Konstvägen 7 älvar.

 

 

Vi har nog aldrig upptäckt vägen om det inte vore för att den är alldeles för väl skyltad då dagen till ära badar i djup dimma. Där ute i den mjölkvit dimma, står det vackraste av konstverk, Poem, och jag kan inte mer än upphetsat skrika till Linda, ”stanna, stanna, jag måste ta en bild”. Vinglande på strandkanten får jag en råkall kylig bild av konstverket Poem.

 

Vädret ändrar sig snabbt ute i skogen och strax innan stoppet vid Poem ser vi en bro och lika upphetsad skriker jag ”vi måste vända”, då jag vet att det är en chans på miljonen att en fångar en sådan utsikt i perfekt höstskrud. För hur ofta är jag i södra Lappland, på morgonen, mitt ute på en väg med perfekt utsikt? Inte allt för ofta. Vi stannar och fotar porträtt, säger ”ah, oh, ah” och gör våra instagram stories. Vi upptäcker senare att vi är i Bjurholm och att det går en vandringsled längs älven som jag vet att jag bara måste vandra, någon gång.

Dessa små glimtar av guld som är utspridda i vårt land och bara väntar på att bli upptäckta.

Katarina

 

14 Comments

 1. Väldigt vackert! Höstens fina färger är oslagbara! Har aldrig hört talas om den vägen men ska kolla upp den och spara på min mentala utflyktslista.

  • Katarina says

   Do it. Idag åkte jag längs kopparvägen. Hade inte tid att stanna men oj så mycket spännande det finns längs sveriges vägar. falu koppargruva är ett resmål jag verkligen vill besöka.

 2. Ååh så fina bilder!?? Hösten är verkligen magisk! Jag saknar Sverige extra mycket under denna tid; älskar färgerna, alla mysiga höstkläder, det stillsamma lugnet som tycks sprida sig bland människor och den lagom småkyliga luften!☺️ Södra Lappland verkar vara en perfekt plats för att möta denna årstid!

  • Katarina says

   Tack så himla mycket.
   Ja höstkläderna är ju det bästa. Rostbrunt, mossgrönt, terrakottaröd, brinnande orange. Alla färger med hösten är bra! Ja södra lappland gick inte av för hackor. Kommer mera!

  • Katarina says

   Hej och välkommen hit! Ja hösten är allt supervacker! Fabulös rent av. ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.