Resor
comments 21

Mot nya roadtripäventyr i norra Lettland

”Planet går in för landning och jag kan se sandstranden och det azurblå vattnet torna upp sig. Hjärtat tickar lite fortare inte bara på grund av min flygrädsla utan också för att jag vet att snart är jag på marken, att planet öppnar sina dörrar och jag får kliva ut i solskenet och ett nytt land. Jag är så redo.”

Det är få länder jag längtat så mycket tillbaka till som Lettland. Landet, som jag besökte under hösten tillsammans med Helena, Ann-Mari och Andy lämnade ett färgstarkt avtryck på min näthinna. Att få veta av Nordic TB att Lettland var så nöjda att de vill ha oss tillbaka även i år känns som en varm kram runt hjärtat.

Imorgon är det så äntligen dags!

Under resan följer du mig enkelt på instagram stories varje dag mellan den 19-24 maj.

Jag, fotograferad av Helena Gunnare under höstens roadtrip i Lettland

Då – Färgstarka kvinnor och mat, triljoner av katter med vit finkornig sand

Lettland, ett blekt land på min karta visar sig vara ett av de mest färgstarka länder jag stött på.  Rutigt, randigt, med käpp och med ett långt följe av katter. De lettiska tanterna kommer i många färger liksom maten. Vi äter färska bär, swishar förbi Lettlands vackra kust och bor på slott. Lettland visar sig ha otroligt mycket mer att erbjuda än bara Riga.

Roadtripguide till södra Lettlands med Liepaja, Jurkalné, Alsunga, Kuldiga – En långsam resa genom ett färgsprakande Lettland

Matguide – 10 matiga tips till Lettlands landsbygd

Nu – Roadtrip genom norra Lettland

Denna gång bär det av till norra Lettland. Det gamla gänget reser igen med ett undantag, Andy.  Andy har fått förhinder och istället hoppar Anette i Andys skor och gör oss sällskap. Vi kommer återigen äta oss genom Lettlands vackra landsbygd på jakt efter nya äventyr. Denna gång har vi också med oss ett filmteam, Storytravelers för att dokumentera resan.

Såhär följer du #LatviaRoadtrip

Under resan följer du mig enkelt på instagram stories varje dag mellan den 19-24 maj.

Använd hashtaggarna #LatviaRoadTrip och/eller #EnjoyLatvia för att följa oss över sociala medier. Jag kommer finnas på facebook/instagram och twitter under resan.

För mer information om Lettland, följ gärna Lettlands officiella facebooksida If you like Latvia Latvia likes you och instagram, Enjoy Latvia.

Ses snart Lettland!

Katarina

Denna resa görs i samarbete mellan Latvia Tourism, Nordic TB och Storytravellers under kampanjnamnet #LatviaRoadTrip – Explore Latvia slowly

Text, bild och åsikter är som vanligt mina egna.

#LatviaRoadtrip #EnjoyLatvia

21 Comments

 1. Jag förstår att du Lettlandslängtar och jag är nog inte ensam om att som följare också längta! Ser verkligen fram emot bilder och texter från ditt Lettland 2.0! Trevlig resa 🙂

  • Katarina says

   haha 🙂 först på bollen! Det var snabbt. Morgonpiggis? hehe. Himla härligt att du hänger med! yey

 2. Camilla says

  Jag har varit i Riga, men upplevde det inte som så jättekul, för jag hade inte alls tid att ägna mig åt sevärdheter, tyvärr. Kul att få se vad vackert och intressant Lettland kan vara, om man har tid att se sig omkring. 🙂

  • Katarina says

   Nej och jag har varit överallt känns d som men inte i riga. ? kul att du hänger med!

 3. Endelig! Gleder meg til å se hvordan Latvia er i vårfarger 🙂 Ser ut som solen kommer vår vei.

  • Katarina says

   Ja det är görvarmt i Sthlm! Wihuu! Nu är jag på väg ann mari ❤️

 4. Pingback: Back to Latvia with #LatviaRoadtrip and Storytravelers - NordicTB Collective of travel influencers and digital storytellers

  • Katarina says

   Fantastisk tid. Härligt värre. Vill bara tillbaka. 🙂

  • Katarina says

   Ja det var en härlig roadtrip. Så fantastisk. Kanske något för dig? Har för mig att du är student. Det är bra länder för en liten plånbok.

  • Katarina says

   Ja det har varit härliga dagar i Lettland. Fantastiskt väder, solnedgångar, dimma och allt en kan vilja ha.

  • Katarina says

   Det hade vi. Jag och Helena på äventyr, kan inte gå så fel. Det är bara foto foto foto som gäller. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.