Resor
comments 9

Min islandströja

Min islandströja kanske kan vara det plagg jag får mest kommentarer om just nu. Många undrar över detta mirakel till tröja. Och vad kan jag säga? Dags att skryta och ägna ett helt inlägg till tröjan, en älskar ju plagget så då får väl en det?

Köpa en islandströja

Köpa en islandströja

Min islandströja är en tröja som bär med sig en ganska medioker historia, som jag köpte under hösten på Island, i den största turistaffären jag kom över i Reykjavik. Jag tror att jag och Sofia provade oss genom hela lagret på den där butiken den där dagen i Reykjavik, vår sista innan Sofias hemfärd mot Sverige.

Tur för er finns denna butik också online.

Som jag nämnt i mitt inlägg om min packning är ett plagg i ull ett drömplagg för den nordiska resegarderoben, något jag längtat efter och tycker alla behöver.Tröjan, som är i ren ull håller väta och värme galant. Och visst är de snygga? Vad ännu bättre är, de blir bara finare med tiden. Ju mer älskade, desto vackrare.

Så nu har jag både en islandströja och en gul regnjacka som när jag skrev om min äventyrspackning var i kategorin ”drömmer om”. Om du inte har hittat en ulltröja och fortfarande crejvar en så kanske en islandströja från Nordic Store Iceland är något för dig?

Här köper du en islandströja

Jag har den här islandströjan i storlek XXL, alltså största storleken. Jag gillar mina tröjor stora då jag mer använder de som ”jackor”. Jag är 178 cm lång och brukar ha en H&M storlek M/L, oftast L eller storlek 42 i tröjor. Kanske ger någon form av fingervisning? Men, ja, jag är lång vilket är svårt att se på bild.

En ulltröja är supervarm och med lager på lager passar den även under svensk vinter. Jag tror modellen är unisex, dvs samma för män och kvinnor. Bra pris är det på tröjan med för så mycket ull.

Helt plötsligt hamnade den här på min önskelista också.

Så varsegod. Här har ni min tröja. Bara klicka hem och hänga med Äntligen vilse på nästa äventyr i Nordens städer och skogar.

Katarina

Köpa en islandströjaKöpa en islandströja

Här vare stixigt.  

9 Comments

 1. Jaaa det får en med en sån fin tröja! Riktigt fotovänlig också ju. Det kommer också bli ett projekt i det här med att lära sig fotograferande, att ha fotogeniska outfits, hehe.

  Själv hade jag igår på mig min illrosa ullunderställsbyxor på jobbet, under mina coola sammetsbyxor, för att det var -15 utomhus. Det var SÅ SKÖNT. *går genast in på deras webbshop och spanar efter en ulltröja att bli förälskad i*

  • Katarina says

   haha. alltså. Illrosa underställ? låter som mitt det. Ska aldrig mer köpa färgade saker av sånt. Varför gör en ens det? hmm.

   Klart du ska ha en islandströja. Och Johnny tipsar ovan om second hand. Såklart finns de så med 🙂

 2. Ja visst är de fina. Har också min isländska tröja, eller dvs, den är ”made in Norway” av min mamma, fast med mönster och garn från Island. Tycker annars second hand-affärer både i Stockholm, Oslo och Berlin har ett rätt bra utbud på stickade tröjor. Lagom vintage, samt att man kan få något handstickat som ursprungligen kostade 2000 kr för bara 300 🙂

  • Katarina says

   Men åh. Såklart kan en ju köpa en second hand. Vet du, tänkte inte på det trots att jag länkar till mitt packningsinlägg där det uttryckligen står ”köp en ulltröja second hand” men tänkte inte så långt att det dessutom går att få tag i en islandströja. Så himla dumt. Men nu vet en 🙂 haha 🙂 Tack för tipset.

 3. Den genseren er absolutt veldig fin! Jeg har en islandsgenser (eller jakke, egentlig) som en venninne strikket til meg som gave til min 30-årsdag, av garn og mønster jeg valgte da vi var på Island. Den er jeg veldig glad i! Den skal nok få være med i bagasjen når jeg skal tilbake til Island i juni 🙂

  • Katarina says

   Ja. Alltså islandströjor är ju bäst. Och gud vad härligt att få den stickad av en väninna. Fick en annan stickad tröja av mamma och sa bara att nästa får bli en islandströja. Men, vet inte om mönstret är så lätt att sticka precis. Och garn, det är väldigt dyrt har vi upptäckt. Lika dyrt som att köpa en tröja klar. Knäppt egentligen. :/ Fy vad skönt att få åka tillbaka till Island och kul att du kollade in här på bloggen!

  • Katarina says

   Yeah, but as Johnny wrote. Iceland wool sweathers are much cheaper second hand so maybe you can pic some up when in Stockholm? or other second hand store in the nordic countries? 🙂

 4. Pingback: 15 saker att se och göra på Island | Hallins reseblogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.