Resor
comments 17

På resande fot – v24 2016

Veckosammanfattning v24.

Ännu en vecka är över och så mycket har hänt.  Förra helgen var jag till Färnebofjärdens Nationalpark med Martin och vi promenerade, fikade och umgicks. Det är svårt att hitta tid när han jobbar mycket kvällar och jag jobbar dagtid, men man får göra det bästa av situationen och hur trevligt är det inte att både upptäcka en nationalpark och att få umgås på samma gång? Jag har annars jobbat på som vanligt under veckan, har haft Londonvecka på bloggen och skrivit både om St Saviours Dock, Sussex Gardens och St Pancras tågstation.

instagram_v24-3

På instagram under v24

Hela veckans instagram har kretsat kring Färnebofjärdens nationalpark och utflykten dit, också den enda gången denna vecka jag har fotat. Så rykande färska foton från förra söndagen hittar du just nu på min Instagram.

instagram_v24

 • 1. Fika längs med Kyrkstigen. En klar favorit i min fikapåse är Pucko och Marabou cookies.
 • 2. Utstiken från Skekarsbo över Färnebofjärden och Dalälven. 
 • 3. Martin blickar ut över Färnebofjärden.

instagram_v24-5

5 resiga saker

Under veckan som passerat har vi med stormsteg närmat oss midsommar och ljuset på kvällarna är det som gör att en överlever. Resevärlden snurrar på och här är fem resiga saker jag läst om under veckan.

 • Sanna Rosell, en frilansjournalist i Örebro ordnar denna vecka en pressresa för en tysk bloggare. Måste vara otroligt spännande att stå på andra sidan eventet och vara den som planerar, ordnar och hänger med ut. Sanna har planerat udda utflykter och har redan besökt Svampen med bloggerskan.
 • På Hallins reseblogg kan man denna vecka och kommande vinna biljetter till Sällskapsresan, musikalen. Åh, nostalgi! Minns de timmar jag spenderade med grannen tittandes på Den ofrivillige golfaren.
 • Towe med Come fly with me har sammanställt de mest underhållande inläggen kallade ”Fråga piloten” där hon tagit in läsarfrågor och ställt till sin vän som är pilot. Piloten svarar på frågor du alltid undrat över som ”Varför pratar alltid piloter sluddrigt?” ”Är ni piloter flygrädda?” och ”Vilken flygplats är värst”. Du hittar alla inläggen här.
 • Freedom har skrivit ihop en väldigt bra tipslista denna vecka vid namn – Så får du råd att resa – följ dessa 10 steg om du vill resa (mer). Bland annat tipsar de om billiga resemål som Polen. Utöver det bjuder de in till sina blogg-locals och berättar hur de organiserar sitt blogg- arbete.
 • Jag har gått med i Vandringsbloggens Community på Facebook sedan ett tag och nu håller vi på att trixa med vandringsträning i Stockholm. Vet ännu inte när vi kommer igång, kanske blir det efter sommaren, men vi är iaf ett gäng som förhoppningsvis kommer att börja. Om du vill vara med, hojta, så bjuder jag in dig till gruppen.

På resande fot

Annika är i Filippinerna och har blivit sjungen för på filipino. Filippinerna är en drömresa för mig och jag föreställer mig kritvita stränder, vajande palmblad och den största solhatt jag kan komma över. För den som vill för- semestra innan ni bokar resan, kolla dagens inlägg från Resfredag.

Towe är i Slovenien på nya äventyr och besöker de mest magiska ställena med ont i magen utsikter. Slovenien är en annan typ av dröm. Jag föreställer mig mustigt gröna skogar och höjder, vinodlingar och förföriska sjöar så vackra på foto att jag glömmer bort att redigera bilderna innan jag publicerar. Towe är på nästa resa anordnad av Nordic TB i #GoSlovenien kampanjen. Det går att följa hela gänget enkelt via denna tagboard.

Lola har hunnit med både Irland och Italien denna vecka och är nu och undervisar om resefotografi i det sistnämnda.

Ika i Texas är hemma i Sverige. Wihuu!

Så hur har eran vecka varit? Dela gärna med er i kommentarsfältet, högt som lågt, resor och inte resor. Och inte minst, vilka fler svenska resebloggare boende utomlands är på ingång under sommaren? En fika vore i sin ordning när ni ändå kommer tycker jag!

Katarina

instagram_v24-7

 

17 Comments

 1. Alltid roligt med sammanfattningar och spaningar! Det mest resiga jag ägnat mig åt denna veckan, förutom skrivande av några blogginlägg, är reaserch av boenden i Uganda iför vår decemberresa 🙂

  • antligenvilse says

   Ja det gäller att vara ute i god tid. Gud vad det regnar här! Svårt att få resig semester – feeling. :/

 2. O jag har åkt till landet, dvs New York :-). 11 nätter liksom de senaste somrarna. (Min 5e men inte sista resa i år). Har inte varit så bra på att blogga om dem (än..hmm.
  ) flitigare på FB o Instagram (@restanten).

  • antligenvilse says

   Jasså! Men du måste ju blogga på! Vi bara lääääängtar ju efter att få läsa om resor av alla de slag. 🙂 ska kolla ändå 🙂

 3. Jag har ”bara” hunnit med Stockholm och gröna Lund och idag Norrköping och Kolmården – svensk Sommar när den är som bäst 🙂 härligt å gint inlägg! Kramar

  • antligenvilse says

   Ja det var verkligen inte så bara det! 🙂 Låter som fullt upp. Jag hinner max en sak per helg. Så nästa helg blir det förhoppningsvis Blå jungfrun om vädret håller i sig. 🙂

  • antligenvilse says

   haha, ja du kan nog behöva varva ner lite hörru! 😉

 4. Vår resa firar 18 månader nu i juni och det är fortfarande inte aktuellt med något avslut! Vi fortsätter att njuta här i Prag, sen blir det besök i England i juli, Polen i Aug sen förmodligen Bali igen till hösten.

  • antligenvilse says

   Gud vad fantastiskt att åka till Bali på hösten. Så ni är i Prag denna vecka? Pratade precis igår om att jag vill åka tillbaka till Prag och stanna.

   • Ja vi kommer vara här större delen av sommaren men inte i slutet av juli och inte heller i slutet av aug. Du får höra av dig om du vill ses!

 5. Fick lov att google maps:a Färnebofjärden när du skrev om Dalälven – blev ju lite hemmakär! Ser ut att vara en fantastiskt fin plats. Tack för att du nämnde vår pressresa till Örebro, det har varit fyra väldigt intensiva och somriga dagar (trots regn – men det är väl det som gör det?) som jag snart kommer sammanfatta på bloggen. Glad midsommar!

  • antligenvilse says

   Glad midsommar! Japp jag skriver lite om vad som händer i resevärlden och då blir det ju de som jag följer och läser om. Väntar med spänning på dina bildar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.