Europa, Resor, Stad, Storbritannien
comment 1

Londons Paris – Sussex Gardens

En basker, baguette och röd vippig kjol är allt som saknas. Det är få städer som överraskar så fort man byter kvarter, men London är ett en dem. Från en gata till en annan förändras arkitekturen, känslan och innehållet. Området Paddington och gatan Sussex Gardens är ett litet Paris med vackra vita byggnader, röda telefonkiosker och romantisk atmosfär, väl värd en promenad under nästa London-weekend.

london-64

Att planera inför en resa brukar vara spännande, men ibland lite frustrerande. Ofta upplever jag just frustrationen, när jag ska boka hotell. Det är sällan jag hittar något efter tycke och smak, det är för dyrt, delat badrum eller så ingår inte frukost. När jag så hittade ett hotell som både uppfyllde kraven för eget badrum och möjligheten till engelsk frukost så var det taget. Hotellet låg vid Sussex Gardens vilket vid tillfället av bokningen inte sa mig någonting.

Efter lite närmare titt upptäckte jag att gatan Sussex Gardens, ligger i Paddington och det var just här jag bodde då jag besökte London första gången, 1998.

london-66

Sussex Gardens

En gata med vackra hus och vita hängande träd längs dess sidor, små söta vespor, telefonkiosker och röda bussar vid trottoarerna, människor som promenerar med sina hundar och buskar med röda bär. Sussex Gardens är annorlunda, har en vacker Parisisk charm och vackra små trädgårdar som för tanken till filmen Notting Hill.

Området har sin beskärda del av skådespelare. I Paddington växte nämligen både Emma Thompson och Kiefer Sutherland upp. Seal kan ha hörts sjunga några ljuva toner längs trottoarkanten och Les Ferdinand spelat fotboll i trädgårdarna, trots förbud.

Talbot Square, en enkel vacker trädgård ligger här. Som boende måste det vara en ofantlig lyx att ha tillgång till en egen liten trädgård, även om den är öppen för alla. På ljugarbänken har nog många historier delats om änkan i området, om ungkarlen som har nya kvinnor varje helg, om den gnälliga gamla damen med hunden liten som en fotpall och om de senaste lokala nyheterna.

london-61

Området är vackert och passar att strosa runt i, att ta en öl på den lokala puben och är inom promenadavstånd till både Hyde Park och Paddington statation.

Katarina

london-67 london-63

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.