Frankrike, Resor
comments 11

Prep. for Paris – Love, lust and baguettes.

Mamma fotar

My mom shoots with her Samsung cellphone when we are out walking about. A terrific cellphone cam!

 

Started collecting tips the other day on a closed forum on Facebook for the network Svenska Resebloggar. Got some good tips for Paris as well as some from colleagues. But I of course want some more tips form you readers here!

The tips I already got is among the pictures. The tips can be of any nature, adventures, food or just plain old historic stuff that my mother and I love.

from colleagues from other travelbloggers mamma prom

 

So go ahead and comment!

Katarina

11 Comments

 1. Arrondisementet 4 Marais var vår absoluta favorit, sen nummer 5 och 6. Besök parken i Versailles om ni har tid, den är fantastisk. Missa inte Marie-Antoinettes område Trianon längst upp i norra delen. In till endast parken är det ingen kö. Slottet är också väldigt fint, men kanske inte värt att köa i timmar för.

  • Ok. Så slottet i sig är överskattat? även om man köper biljetter behöver man alltså köa en hel del? Bra att veta. Har kollat på Versailles. Hur långt är det till Versaille från Paris?

   • Även om man köper biljetterna online så måste man köa för att komma in i slottet. Jag vill inte säga att det är överskattat, men upplevelsen där inne är inte kul när det är 400 andra personer i alla rum och man går i kö hela tiden. Dvs svårt att fota och stanna för att kolla detaljer…. Men vi var där i juli och det är troligtvis mycket mindre folk nu. Kanske det tom går att chansa på att köpa biljetterna där om kön inte är så lång, men då blir det som sagt två köer.

    I trädgården kan man lätt spendera en hel dag och den har öppet till långt på kväll. Kolla dock så den inte stängs av för konserter e.l.

    Jag har för mig att det tar 40-45 min med tåg. Jag hade absolut åkt dit. Versailles står överst på min lista nästa gång jag ska till Paris

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.