Livet och bloggen
comments 21

Photos of a train in the woods.

På väg hem från universitet har de bara varit där mellan björkarna, varje dag jag passerat under hela året. Jag kan inte säga att jag inte var nyfiken från början men till sist kände jag mig tvungen att kliva in bland träden och se tågen genom min 50 mm lins. Så här såg de ut.

On the way home from the university, they have been there among the birches, every day I passed throughout the year. I can not say that I wasn´t curious from the beginning but eventually I felt compelled to step into the woods and among the trees and see the trains through my 50mm lens. This is how they looked.

Another blogger inspired me to step out into the woods with her post about an old military place.

Katarina

Canon EOS 5D Mark iii, 50mm, f 1.8 lens. Ed Lightroom, mainly contrast and sharpness.

HH7A5934 HH7A5936 HH7A5944 HH7A5949 HH7A5953 HH7A5954 HH7A5957 HH7A5958 HH7A5972 HH7A5973 HH7A5974 HH7A5976 HH7A5978 HH7A5979 HH7A5981 HH7A5985 HH7A5988 HH7A5990 HH7A5992

21 Comments

 1. Läckra bilder. Jag har också åkt förbi där många gånger. Men aldrig tagit mig tid att fota vid Stora Mon. Får väl bli nästa gång jag tar den vägen.

  • Ja det var lite mysigt. Har en ide om att man tar på sig snyggkläder, av lite äldre modell och fotar vid veteranjärnvägen i Nora. Får bli till sommaren. Ett reseuppslag:) nästa gång ska jag ta med mig någon när jag åker dock. Upptäckte att det var lite läskigt vid vagnarna. Man ser in i dem på vissa ställen..

   • Veteranjärnvägen är härlig. Förra året tog jag bilen till Järle, sedan tåget till Nora. Tur/retur med två olika ånglok.

    • Ah. Man kan åka det med förstås. Det visste jag inte. Har bara sett när jag åkt buss att det fanns en. 🙂 Hur ser det ut inuti?

     • Under sommaren finns det tre sträckor att välja mellan. Nora – Järle, Nora – Pershyttan, Nora – Nya Viker. Men jag tror att det bara är mellan Nora – Järle som trafiken går med ånglok. Dom övriga trafikeras av rälsbuss. Vagnarna till ångloken är hyfsat gamla. Men jag tycker dom kunde använda ännu äldre vagnar. Kanske är det så att dom inte har några eller att de är i för dåligt skick för trafik.
      Jag kan verkligen rekommendera detta. Det är en trevlig upplevelse.
      Länk till Nora Bergslags Veteran-Järnväg,
      http://www.nbvj.se/index.php

     • Sjysst. Det får bli till sommaren. Tack för länken. Såg ett avsnitt av BBC när de åkte veterantåg och då hade de en middagsvagn. Det skulle verkligen vara något.

  • Thanks. Have seen them many times so it was nice to finally shoot them. It was a bit scary by the wagons so I was very Quick in and out.. 🙂

 2. Fantastisk fina bilder. Det är som en kuliss. Känns lite ryskt med alla björkarna runt om. Undrar hur länga de har stått där.
  Jag har också några tågbilder här från Stockholmska området, men där kunde man inte komma i närheten av dem.
  Gamla vagnar har sån stil. Och jag gillar även klottret på dem.
  En fin serie du har skapat.. Med en 50 mm-s. Jag precis lämnade en sånt tillbaka till butiken idag. Jag är en zoomare.
  (Tack länkningen. 🙂 )

  • Tack så mycket. Lämnade du tillbaka ett 50 mms? Nej men! Mitt favvoobjektiv. Upplever kvalitén bättre än zoomarna. Men glodde på ett fint tamronzoom med f2.8. Men smakar det så kostar det 12000.

   Ja man kan fundera hur länge det har stått där. Det är rejält rostigt på sina ställen. Vissa delar av tåget är nog från mitten av 1900talet. Träet är murket på sina ställen. På bangårdar där de i normalfallet brukar stå kan man ju inte gå in hur som helst. Ska nog dit igen någon gång för tåget är urlångt.

   Man blir nyfiken på vem som kan ha gjort graffitin. Som jag skrev till dem andra så finns en veteranjärnväg ganska nära och den är jag sugen på att fota..

   • 1959 står på plåten. Att den är gjort då. Inte har den stått vagnarna där sen dess. Vore galet. 🙂
    Jag har ju en 45 också till min spegellösa, men jag känner mig verkligen begränsad. Det gjorde jag senast i dag i Kungsträdgården och bannade mig själv att jag inte tog med mig min andra objektiv eller en min andra kamera med.

    • Jo jag har för mig att det stod 50-talet någonstans. Mindes inte att jag tog kort på det. Haha bra minne. Nej det har nog inte stått det sen 50-talet, men iaf några år. Undrar varför??? Parkar man bara tåg så kan man fråga sig. Det har iaf stått sen jag flyttade hit och det är 1,5år sen.

     Jag upplever det där med vilket objektiv är en vanesak. Skulle säkert kunna klara mig på ett fast 35 endast. Jag köper ett så använder jag bar det men sen jag köpte min zoom har jag allt blivit lite förtjust i det. Jag köpte det för att jag tänkte att ”det är nig bra att ha” och som tur gillar jag det. Kunde lika gärna blivit pannkaka och oanvänt.

     • Har man fast objektiv blir ju väldigt mycket samma utsnitt. Med zoom kan man variera sig mer. Med fast måste man gå mycket. 🙂 men som du säger är allt en vanesak. Det var med tanken idag att jag tog bara 45 makron. Att vänja mig vid den. Får öva mer.

    • Den värsta känslan är ju dock när man känner att man skulle tagit med något annat än det man tog med sig. Vad har du för spegellös?

     • En panasonic Lumix. Har nu minst 3 år på nacken, men jag gillar den väldigt mycket. Men dagens spegellösa är mycket vassare än min Lumix. Så jag funderar att byta upp mig. Men som vanligt är frågan till vilken.
      Om Lumix hade inte slutat med färgade kameror skulle fortsätta med dem. Men jag är trött på svarta kameror. Min är silverblå.
      Jag väljer nu mellan olympus, Sony och fujifilm. Men det är inte lätt.
      Så galet om jag skulle bara väljer en som är vitt. Bara för att jag inte vill ha svart.
      Vore inte heller helt fel om kameran var vädertätad. Så att man kan vara ute i dåligt väder också. Bilderna blir så mycket bättre. Men jag är en typisk våg som har verkligen svårt att välja. 😉

     • Haha. Ja jag är också våg och jag är också velig. Stod och velade fram och tillbaka mellan iPad-modeller själv idag. Lumix låter intressant. Många är ju väldigt nöjda med sina Sony har jag sett. Fujifilm känner jag inte till så mycket om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.