Livet och bloggen
comments 22

Saying goodbye to Grythyttan, for real!

Nu åker vi snart! Det känns overkligare än overkligast. Dags att göra ett nytt inlägg om förberedelser (så att jag kommer igång med mitt packande), för vi åker på lördag och jag har inte börjat packa ännu! Få inte panik nu. Det får inte jag.. *host* Tänkte berätta om avslutningskvällen (onsdag) i bilder för den som vill vara med!

Soon we are leaving! It feels more unreal than unreal. Time to do a new post about preparations (so I will start with my packing), for we go on Saturday and I have not started packing yet! Do not panic now. I don´t. * coughing discretely * Are telling the story about saying goodbye in Grythyttan (Wednesday) in pictures for those who want to join!

All pics taken with my Canon 5D Mark iii and the 50 mm lens, f1.8. Most are edited in Lightroom to adjust the light, but some are not. Check them out and you´ll see!

HH7A5996

Martin cut his hair! No more ponytail boy.

HH7A5995 HH7A5997

This photo and the following 2 is not edited. The fog made a fantastic light during the evening, really setting the mood to a, soon we are leaving and now we are going to have fun, feeling.HH7A5998 HH7A5999 HH7A6007

On our way to the pub, we caught up with this guys on the famous Sjögatan.
HH7A6009

This photo is fantastic. My autofocus spoke to me, don´t take photos of people, take photos of the sky. Sorry Tobbe, but I did catch you on film later though.HH7A6010 HH7A6014 HH7A6024

Cornelis, a lovely pub in the small village of Grythyttan where many hours are spend, drinking beverages for adults.HH7A6025 HH7A6027

This is the famous Cornelis Vreeswijk, the singer songwriter the got to be very famous in Sweden in the mid 20th century. Read about him on Wikipedia here. It is in English! yeyHH7A6035-2HH7A6038 HH7A6041

This is Tobias, the guy who magically disappeared in the other pic.HH7A6045 HH7A6047 HH7A6048 HH7A6049 HH7A6051 HH7A6052 HH7A6053 HH7A6062

Skål everybody!HH7A6067 HH7A6068 HH7A6071 HH7A6077

Ulrich, the breewer-master of Grythyttans Brygghus. Which I did an article / film about before which you find here.HH7A6078 HH7A6080 HH7A6083 HH7A6087 HH7A6105 HH7A6110 HH7A6112 HH7A6115HH7A6120 HH7A6123 HH7A6127 HH7A6138Going home early to be able to get up early and continue to edit my film and do some infographics.

Hope you enjoyed this short photostory.

Katarina

22 Comments

 1. Oj, nu är ni snart på väg! Vad avundsjuk jag blir. Härlig bildberättelse och dimfotona är magiska!

  • Ja, tänk vilken tur jag hade med ljuset ute. Det var helt sjukt. Det såg jättetråkigt ut, men kameran såg inte vad jag såg, så att säga. 🙂

 2. Framåt, sakta men säkert. Läser hem- och konsumentkunskap C denna termin. Just nu kurs i vetenskapliga metoder och statistik, inför C-uppsatsen som ska skrivas i april och maj. Skissar på en studie om män som är hkk-lärare. I sommar är det ett par år till examen.

  • Härligt. Det är en femårig lärarexamen då. Jag ska skriva om klimatförändringar i Peru, men kanske blir en del om konsumtion också. Du har inspirerat mig att vrida och vända lite extra på alla stenar som finns när det kommer till konsumtion. Vill passa på att tacka dig! Utan bloggen och andra bloggar som dina hade jag aldrig lärt mig så mycket detta året.

  • Ja det är det. Det är ju studenter all over 🙂 Imorrn kommer det inlägget med tågen vi pratade om på din blogg. Vi reser hem imorrn så jag har satt det på automatisk post så du kan gå in och kika på tågen jag pratade om 🙂

   • Så det är studentlivet som är över. Nog är det lite sorgligt för det är det bäste tiden i ens liv. Hoppas att du hade riktigt kul tid där.

    Ser framemot bilderna imorgon.Tåg är magiska, oavsett år på dem, men gamla ger större magi än de nya. Gamla har själ, de nya har rondör. 🙂
    Jag brukar också förbereda en hel del inlägg i förväg. De som dyker upp tidigt på morgonen. Sen kanske slinker in en till på dan om det händer något som jag känner vill lägga ner lite tid på.

    • JO precis. Tidsinställningen kommer vara min bästa vän de närmsta dagarna 🙂 Nej, studentlivet är inte slut. Min sambo går andra året och då på vården har de en 3 månader praktik som börjar nu och då sprids man i världen. Man är sedan tillbaka för att lämna in uppsatsen för praktiken i juni och sedan börjar man inte fören till hösten. Några sticker till Australien, Sydafrika, England och USA och jag och Martin åker till Peru. Några stannar i Sverige. Jag läser en master i journalistik så jag ska skriva min masteruppsats, men jag har bara läst detta året, min bachelor tog jag 2007 så mellan har jag jobbat. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.