Personligt, Resor
comments 9

Min röda ullskjorta

Längtar du som jag efter den perfekta resegarderoben? Någonstans stavas det praktiska plagg som klarar mycket och passar i olika väder och sammanhang. Min röda ullskjorta är ett sådant plagg jag riktigt älskar. Som ett varmt och mysigt pricken över i:et plagg, för både skog och fest.

På plaskigt äventyr i Njupeskär. Foto: Katta Bucketlife.

Min röda flanellskjorta är mer berest än många människor jag känner. Bara på det senaste året har hen varit både i Yosemite, Fulufjället och Skuluskogen för att nämna några nationalparker och en hel massa i Stockholm och andra städer. Hen gillar blåjeans, men är också kompis med en svart kjol i garderoben. Sedan 2016 har hen heller inte duschat alls.

Min röda flanellskjorta är av 100% ull och behöver därför inte tvättas, om man inte vill det. Jag fick den av en vän hösten 2016 efter jag varit på Grönland när hon läst det här inlägget. Vännen är amerikan och beskrev med stolthet att de här cowboyskjortorna de har man för livet i USA. Man ärver dem av föräldrarna och de håller i generationer. Och jag var såklart helt såld.

På äventyr med jeanskompisen i Yosemite. Jeansen kommer från Monki och är gjorda av ekologisk bomull med normal midja. Monkis jeans är de jag har fått att hålla längst. Min annars så kurviga kropp brukar snabbt trasa sönder jeans och de spricker över lår och rumpa. Detta par har jag haft i över ett år och de kostar ca 300 kr. Foto: Rania, Northbound Journeys.

Köp din egen flanellskjorta här

Min skjorta är från Pendleton, ett företag i Portland – Oregon. Skjortan är en L i 100% ull, ganska rymlig, snyggt och enkelt skuren och också mycket bekväm. Man kan ha den över kläder men också närmast huden. Den transporterar svett, håller en varm även om en är blöt, blir inte smutsig och luktar inte. Jag har som sagt inte behövt att tvätta min sedan jag fick den och den är nu inne på år tre av regelbunden användning. Skulle du mot förmodan behöva går den säkert att tvätta på ullprogrammet i maskin.

Jag har i normalfallet L hos t ex H&M så skulle uppskatta den till normal L i svenska mått mätt.

Du kan hitta ett eget exemplar här även om just den modell jag har inte finns i skrivande stund.

Katarina

katarina wohlfart

Utsikt över Skuluskogen. Foto: Linda, LaLinda

9 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.