Resor
comments 17

Min inre kompass

Jag vet vad jag vill, jag vet vilka val jag behöver göra och jag vet vad mina val kommer att ha för konsekvenser. Jag antar att jag bara är född såhär, med en stark inre kompass som guidar mig i livet.

Även om det här i det främsta är en reseblogg, följer jag ett stort antal bloggar som inte är det, bland annat Frida G Svensson nere i söder, som skriver mycket, och om både det ena och andra. För en vecka sedan skrev hon ett mycket klokt och insiktsfullt inlägg om att lita på sin magkänsla, om sin stabila inre kompass och om hur den leder henne rätt.

När en läser ett inlägg och tänker att det skulle lika gärna kunnat varit en själv hon pratar om, då vet en att man att man måste ge sin syn på saken också.

Min inre kompass

Jag har precis som Frida alltid kunnat lita på att magkänslan kommer att guida mig. I utbildningar, i relationsval och i valen i livet. Jag antar att jag på sätt och vis är född sån. Jag vet vad jag vill, jag vet vilka val jag behöver göra och jag vet vad mina val kommer att få för konsekvenser. Jag har med andra ord en stark inre kompass. Med åren har min inre kompass kommit att bli så pass stark att jag vet vad för väg jag kommer behöva gå innan jag ens kommit till vägskälet. Kanske är det lite tråkigt när en tänker på det så, men definitivt något som skapar en inre trygghet. För med en stark inre kompass kommer en stark inre trygghet som i sin tur gör att man inte längre blir rädd för nya utmaningar. Särskilt inte när en ser konsekvenserna av ens val i förväg.

Att resa och uppleva andra kulturer, att utsätta sig för lite jobbiga och otrygga situationer, att bo själv, att resa själv och att vara själv, stärker min inre kompass och skapar den tryggheten. För precis som Frida säger ”Jag är min egen bästa vän och litar verkligen på mig själv”. Något som också kommer efter många års erfarenhet av att klara sig just själv, att bara ha sin egen axel att luta sig emot och vara trygg med det.

Frida är som jag runt 30 år och det är kanske därför jag också känner igen mig i mycket av hennes ord. Även om den inre kompassen inte har med år att göra, har den med erfarenhet att göra. Att ha haft möjlighet att måtta ut riktningen på kompassen, mista sig på kartan och gå ner i en sankmark när du tror kartan visar åker, att lära sig på nytt hur en ska läsa kartan och försöka igen, stärker den inre kompassen så att den visar rätt i framtiden.

Idag talar min inre kompass om för mig att jag tycker om mitt liv som det är. Jag tycker om var jag är i livet, att vara själv och jag riktigt längtar efter att jag får ge mig ut på solo- roadtrip genom Sverige om någon dryg vecka. Men mer om den resan sen.

Nu vill jag veta. Hur ser du på din inre kompass?

Katarina

 

17 Comments

  1. Pingback: Att vara nervös inför en resa och lita på sin egen förmåga | Resa medvetet

  2. Pingback: Stories från juli 2017 | Resa medvetet

  3. Pingback: Resa medvetet utser Årets resebloggar 2017 | Resa medvetet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.