Italien, Resor
comments 13

Bland midsommarblomster i doktorns hus

Midsommarafton 2017

Planet har precis landat, jag tagit mig genom Stockholmstrafiken och slagit mig ner framför skrivbordet hemma. Fötterna börjar stillas och semesterkänslan lägga sig. Denna gång får jag en olustig känsla av att komma hem. Jag som reser så mycket, kan en tänka, vill väl aldrig vara hemma? Men faktiskt är hemma, den bästa platsen på jorden. Skrivbordet, en kopp rykande hett kaffe med veganmjölk och vindens sus utanför balkongen. I vanliga fall himmelriket, denna gång olustigt.

Jag tänker tillbaka på gårdagens midsommarfirande och känslan av att fira utomlands. När jag kommer hem till Stockholm ser jag lämningar av helgen i tunnelbanan och i parken utanför mitt hus.

Jag firar midsommar i Civezza, i doktorns hus. Det är en underbar känsla att bara vara tre tjejer, att få plocka blommor i tryckande hetta på midsommarens morgon, för att sedan slänga sig i poolen en stund. Att som enda bryderi fundera på när en ska hinna vila en stund, knyta kransen och baka jordgubbstårtan.

Läs mer om Civezza på ViviCivezza.

På midsommarkvällen är Lorenzo tillbaka i Civezza och kommer förbi på jordgubbstårta. Den filosofiska diskussionen om kärlek och relationer som startade tidigare under veckan, fortsätter. Lorenzo står fast vid att kärleken på sätt och vis tar slut efter tre år, men samtalet om hur och varför blir djupare.

Efter bubblor och skratt, jordgubbstårta och svensk sommarmusik promenerar vi den lilla sträckan till restaurangen för middag. Lorenzo skojar och frågar om han ska köra hem oss efter middagen, till historien hör att det bara är 100 m ner för backen från restaurangen vi bor. Vi äter pasta med lokalproducerad citron och zucchini en sista gång. Vi pratar med Savina, kocken på Cinque de Torri och Lorenzo berättar om huset vi bor i. Huset, han själv spenderade sina barndoms år i då det tillhörde hans farmor. Jag frågar om varför det hänger bilder på medicinska instrument på väggarna och Lorenzo förklarar att det varit doktorns hus och talar om att namnet på huset är Ca du Sciu Megu.

Om du vill hyra det hus vi bodde i under vår vistelse i Civezza, sök på Civezza på homeaway.se. Snittpriset är ca 1800 sek per natt och huset är 250 kvadratmeter (tre våningar), har fyra sovrum, fem badrum, terass, jacuzzi, kök, tvättmaskin och rymmer 8 personer. Passande för sällskap från 4 och uppåt. 

Solen går ner utanför fönstret och restaurangen stänger. Vi går sorgset sakta tillbaka till vårt hus, för en sista stund på terassen innan hemfärd.

 

En så annorlunda midsommar från föregående år. Lyckligare, på något vis.

Katarina


Resan till Civezza är en bloggresa anordnad av ViviCivezza. Text, bild och åsikt, är som vanligt mina egna.


 

     

13 Comments

  • Katarina says

   Tack daniela. Tycker du? ❤️ haha. Ja det tog ju sitt lilla mod att ha en bikinibild på bloggen. ?

 1. Åh vad fint. Ljuvliga bilder och så poetiskt beskrivet på nåt sätt. Vilken vecka ni fått uppleva, och det verkar inte ha varit sådär vansinnigt körigt som det kan bli.

  • Katarina says

   Näe. Vi hade det rätt lagom. Man ska inte stressa för mkt. Någon/ aktivitet om dagen är lagom. Och bergen! Så vansinnigt fina. Wow bara wow.

 2. Man vill liksom inte att bilderna och berättelserna här ska ta slut. Ljuvligt alltihop! Och jag tycker det låter som att ni haft en underbart italiensk midsommar på tremanhand! Kan förstå att det är lite olustigt att komma hem, när en resa varit så drömmig. Han Lorenzo verkar vara en trevlig typ också, bra med sånna guider!

  • Katarina says

   haha ja så skön snubbe! Du kan fortsätta följa för nu är towe där! 🙂

 3. Så himla härligt det ser ut! Och så himla vackra bilder! Jag laddade ju ned lightroom för ett tag sedan och försöker lära mig hur det funkar…läste några av dina gamla inlägg om det förut 🙂 Vi får ju även InDesign och Illustrator gratis så massa andra roliga saker man kan göra.

  Jag känner att jag aldrig riktigt haft många traditionella midsommar firanden i vuxen ålder, det blev ju mest party party då man var i den åldern, och i Alaska var det ont om svenskar, även fast vi en gång eller faktiskt två gånger fick till ett lite mer vuxet midsommarfirande. I Madison var vi på ett midsommarfirande förra året, men detta året var vi bara hemma, och egentligen blev det väl inte mycket midsommar tanke än en jordgubbstårta och lite sill. Det var lättare i Alaska för det var det ju så himla uppenbart med ljuset och den längsta dagen, eller kortaste natten, hur man nu vill se det 🙂 Känns även som att bara koppla av och vara i en lägenhet i Italien med egen jacuzzi, takterass och resturang runt husknuten kan vara ett väldigt bra alternativ också!

  Intressant det där om att kärleken tar slut efter tre år, undrar varför Lorenzo tycker så? Kan tänka mig att det blev väldigt djupa diskussioner om det 🙂

  • Katarina says

   haha ja. Intressant man ändå den där Lorenzo. Det var mer som ett konstaterande. Att så är det. 🙂 Men, som surprise eftersom du kommenterade nu så kommer en förjdupning ikväll på bloggen. Lets talk about love liksom! Så stay tuned. 🙂

   Näe, fira midsommar i Civezza var en dröm. Härliga ställe. 🙂

   Ja, alltså midsommar kanske inte behöver vara så stort? Och det ger ju lite ångest att en ska uppfylla en himla massa grejer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.