Frankrike, Resor
comments 4

6 timmar i Nice

Att ta farväl är ofta oundvikligt. På onsdagen åker så Sara hem efter fyra underbara dagar tillsammans. Linda stannar hemma i terasslägenheten och vaktar den med en krypande förkylning medan jag och Sofia beger oss till Nice för en dag av franska rivieran upptäckande, italienska rivierans vackra kusin.

Foto på mig av Fantasiresor.

Nice

Föga förvånande är Nice vad en förväntar sig. En skirande solig, rivierigt kalkvit, oändligt strandig stad med små mysiga cafeér, piazzor, horribel trafik och lyxyachter som får den mest självsäkra att fundera på om en inte kunde prestera lite bättre i alla fall.

Som en lätt skugga ligger terrordådet över strandpromenaden, men lite förvånade ser vi inga lämningar. Istället ser vi en glad och myllrande befolkning, ett turkosblått hav och mycket palmer. Jag far ofrivilligt tillbaka till Peru och lämningarna av kolonialmakternas arkitektur, en matt palett med snirkliga fasader och takåsar en annars bara finner i dessa krokar.

Av ren utmattnings och värmeslag efter en promenad runt hamnen tar vi ett dopp i medelhavet vid Nices långa strand. Halvhasandes sittande lyckas jag ta mig ner och i vattnet och njuta av befrielsens kalla vatten, en uppgift inte för den som lättvindigt ger upp.

Vi vandrar Nices trånga gränder och pratar om möjligheten till att bo och arbeta i en sådan stad men är både ense om att det är skönt att komma ifrån myllret och efter sex timmar i Nice, känns Civezza som hemma. När en ha att välja mellan fransk storstad och liten bergig italiensk bergsby är valet lätt. Bergsbyn vinner alltid.

På väg hem åker vi förbi Monaco lättade att vi inte har tid att upptäcka en stad till, men besvikna över att i framtiden inte kunna namedroppa ”När jag var i Monaco”.

Hemma i Civezza bloggar vi, äter pizza och ser Eat, Pray and Love, glada att vara just här.

Katarina

Resan till Civezza är en bloggresa anordnad av ViviCivezza. Text, bild och åsikt, är som vanligt mina egna.

 

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.