Resor
comments 9

Väntan på Alperna

Så i december hörde hon av sig, den där Annelie. Lagom efter att jag skrivit om Alperna och min dröm om att åka dit. När jag skrev mitt drömmars inlägg, hade jag ännu inte testat att åka skidor. Men Åre ändrade på det och inte är jag någon mästare i backen precis, men jag tar mig ner.

”Jag är min egen lyckas smed”, skrev jag i mina funderingar efter Annelies förfrågan och tänker på den frasen. För visst är det så Malin och Annelie?

Nästa torsdag ska jag äntligen få se berg igen. Alpiska berg med lätta snötoppar. Utsiktspunkter och en skrattande så det gör ont i magen Anneli och Malin.

Jag hoppas på tjocka snödyner, varma våriga alpstrålar, en varm bastu och en kopp choklad.

Med bil tar vi oss från Zurich via Bern till Adelboden med tusen fotostopp på vägen. I Adelboden gör vi dagsutflykter. På listan finns en tur till Jungfrau efter tips från både Malin och Charlotta, en annan resebloggare.

Har du några tips? Vad får vi inte missa på sträckan mellan Zurich, Bern och Adelboden och vad är en kul utflykt från Adelboden?

Katarina

 

 

9 Comments

 1. Den resan blir säkert kul! Kan tyvärr inte tipsa så mycket runt Adeöboden, där har jag aldrig varit. Vi brukade åka skidor längre norrut, i Wildhaus, men det är många år sen nu. Nuförtiden flyger jag till Zürich för att sen ta bilen norrut mot sjön Bodensee, som ligger precis där Schweiz slutar och Tyskland börjar. Där växte jag upp. En väldigt fin region att besöka som turist också även om det är mindre mäktigt och mer befolkat än alperna 😉 ha en kanon resa!

  • Katarina says

   Ja, men det finns små guldkorn runt varje krök. Tack för det fina tipset. Ska verkligen överväga att vidga vyerna till andra ställen också. Men det brukar bli så när en besökt en gång så fortsätter en gärna.. 🙂

  • Katarina says

   Åh, we will! Härligt att du kikade in! 🙂 Har du några tips till Schweiz. Vi ska inte åka skidor.

  • Katarina says

   Det håller jag också tummarna för nu dårå 🙂 hehe

 2. Men åh, Alperna. Nån gång, nån gång! Men jag vet inte om det finns varken tid eller minneskortskapacitet för alla bilder jag skulle behöva ta. Ojoj, vilken pärs, haha!

  Ser verkligen fram emot din resa!

  • Katarina says

   haha. ja jag har 128 gb. brukar klara det men en vet ju aldrig egentligen.. haha måste köpa ny back up nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.