Resor
comments 18

På väg: Arctic Circle Train mot Sveriges norra nejder

Tänkte ge mig på live-blogging, dvs att posta i skrivande stund från tåget. Nätverket går lite upp och ner men det höjer liksom bara stämningen när#NordicRoadtrip är på rullande fot igen!


Kampanjen #NordicRoadtrip skapades av mig, Sofia och Helena en vacker söndag vårvintern 2016 över en lång frukost på Urban Deli i Stockholm, inför vår resa till Grönland, Island och Färöarna hösten samma år. Vi ämnar fortsätta vår nordiska resa, med fokus på att uppleva och inspirera till det som ligger nära.

Vill du läsa mer från #NordicRoadtrip? Läs vidare här.


17.29

Kl 17.29 klev jag och Sofia på tåget, Arctic Circle Train på väg till norraste Norrland. Och om det var några som var peppa?

Att kliva på ett nattåg är speciellt. Vi får gå och gå och gå för att komma till vår vagn, vagn nummer 12. Några instagramstories senare och träningsvärk i högerarmen kommer vi på och rullar våra väskor sakta in mot vår sovvagn. Vi har bokat en egen vagn till det ringa priset av ca 5000 kr fram och tillbaka för två. SJ, SJ, gamle vän, varför är du så dyr?

18.00

Vad är väl en tågresa med Sofia utan bubbel? När en reser är det viktigt att packa små flaskor. Det verkar vara alkoholförbud här så vi får smussla lite.

19.00

Hungern sätter in och vi beger oss till restaurangvagnen fyra vagnar bort. Mycket längre än vi tänkt oss. Massa instastories på vägen. Tar en evighet att ta sig bort.

19.30

Ganska smarrig vegetarisk lasagne ändå SJ! Surprise. Sofia är hungrig och jag är mest vinsugen. Har ätit alldeles för mycket grillchips. Ett visste du fakta om mig. Är beroende av grillchips. Har fått sluta helt pga det.

Vi delar på en flaska vin som har namnet ”Vagnens vita vin”. Så himla roligt namn. Kostar bara 99 pix. Tur att vinet är rabatterat när sovvagnen är så pricy.

SJs matvagn har tråkig belysning och vi lyssnar till två amerikanskor som pratar om män. Typ same old same old.

23.05

Skriver. Trött. Klipper med ögonen. Dags att sova.

Katarina

 

18 Comments

  1. Pingback: Italienska alperna - etapp 1: Missöden och svävande slott | 155 cm utmanar världen

  2. Pingback: Italienska alperna - etapp 1: Missöden och svävande slott | Resa medvetet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.