Resor
comments 6

Norrsken på Hotell Ranga

Norrsken på Hotell Ranga, i samarbete med Hotell Ranga.

Likt en vajande hästsvans vajar det över himlen. Genom slöjan kan man se stjärnor skina, så starkt. Det är min första gång att skåda norrsken och jag står som förhäxad och stirrar in i den gröna oändligheten.

hotel_ranga

Romaniskt hotell på södra Island – Hotell Ranga

Efter en morgon med isande regn vid Jökullsarlon och en eftermiddagssol inte utav denna värld i Vik åker jag, Sofia och Helena vidare mot vårt hotell för natten, Hotell Ranga på södra Island.

Jag vet inte vad jag tycker om den uppstoppade polarbjörnen Hrammur i lobbyn, men det märks tydligt när vi kommer fram att vi kommer att erbjudas en annorlunda upplevelse. Vi checkar in och möts av trevlig personal som erbjuder oss väcknings-service vid norrsken, något vi såklart tackar ja till.

Vägbeskrivning –> En timma utanför Reykjavik mellan Hella och Hvolsvöllur ligger Hotell Ranga på höger sida om huvudleden.

Ganska trötta drar vi benen efter oss in i hotellrummet. Natur och frisk luft suger energi och det är en fröjd att komma till hotellrummet. Den vackra interiören möter ögat och ger oss ett rum i ett 4 stjärnigt countryside hotell, något jag drömt om att bo i sedan jag flyttade hemifrån. Det är något särskilt med landsbygden och den vackra miljön med öppna vidder lockar.

Utanför rummet väntar bubbelpool och en stjärnklar himmel men magen knorrar och vi bestämmer oss för att äta bör man, först, och bada bör man, sedan.

hotel_ranga-2 hotel_ranga-3 hotel_ranga-4 hotel_ranga-5

Restaurangen

Mitt ute på vidden ligger restaurangen, i direkt anslutning till rummen.

Hotell Ranga har en gourmetrestaurang där maten och drinkarna som serveras förmedlar känslan ung, levande, färgrik och nordisk. Restaurangen fokuserar på konceptet farmers market, med lokala produkter så långt det går. Längs med restaurangen flyter en av islands finaste lax-floder, East Ranga River, och bidrar till den allt växande förnimmelsen av att sitta mitt ute i det vilda.

Efter maten kommer kocken ut och pratar med oss och det är roligt att höra om vad som händer i branschen på Island. Både jag och Sofia är matentusiaster och Helena en försiktig sådan men det är svårt att inte uppskatta en avsmakningsmeny, vackert presenterat i denna omgivning.

hotel_ranga-6 hotel_ranga-7 hotel_ranga-8 hotel_ranga-9

Den varmt välkomnande hotellägaren ger oss restips om hur vi ska ta oss till Landmannalaugar och hur vi ska köra genom vatten. Något vi sedan genomför dagen efter.

hotel_ranga-10 hotel_ranga-11 hotel_ranga-12 hotel_ranga-13hotel_ranga-16

Rummen

Rummen gör en inte besviken. Vi sover tre personer i ett deluxe dubbelrum och har en bubbelpool strax utanför. Interiören; mysig, personlig och helt i min smak. För att vara Islands kanske bästa hotell är priserna överkomliga. Runt 250 till 350 euro per natt ger dig ett standard eller deluxerum.

För att boka ett rum hos Hotell Ranga, klicka här.

Norrsken på Hotell RangaRomaniskt hotell på södra IslandRomaniskt hotell på södra Island

Att skåda norrsken i bubbelpool och ett stjärnobservatorium

Bubbelpoolen väntar och vi beger oss ut. När jag och Sofia som bäst bubblar börjar norrskenet sitt skådespel och det är verkligen något utöver det vanliga. Även Helena säger att hon är förvånad över styrkan.

Som en grön slöja, en hästman, kastas det fram och tillbaka över himlen.

Hotellet erbjuder väckning för norrsken och vi har skrivit upp oss på listan. Vi har tur och norrskenet kommer i full kraft redan på kvällen så vi får oss en hel natts skön sömn ändå.

Efter bubblandet beger vi oss till hotellets stjärnobservatorium. Ett litet hus utan tak långt ute på vidden. Vi följer den ljussatta slingan från receptionen och träffar andra stjärnintresserade. Vi skådar stjärnor och andra hopkok i rymden som jag inte minns namnet på och tanken slår mig att det är så mycket mer man ser genom ett teleskop än just stjärnor. Och har jag ens skådat stjärnor förut?

Kvällen slutar ungefär såhär, bland stjärnor och rymdintresserade, bland norrsken och till minnet av en varm bubbelpool.

Katarina

hotel_ranga-22Romaniskt hotell på södra Islandhotel_ranga-26hotel_ranga-27hotel_ranga-28hotel_ranga-29hotel_ranga-30hotel_ranga-31hotel_ranga-32

Sofia, Fantasiresor vilar en stund i hotellets soffor inför avfärd.

Romaniskt hotell på södra IslandRomaniskt hotell på södra Island

Hotellets stjärnobservatorium.

Tack till Hotell Ranga för den makalösa upplevelsen, fina servicen och personalen.

Text, åsikt och bild är precis som vanligt, mina egna.

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.