Sammanfattningar
comments 10

På resande fot – Höstiga oktober!

Månadssammanfattning, oktober 2016

Mina veckosvep som blev månadssvep har fått stå tillbaka för vad som kan tituleras senhöstens bloggtorka. Med bara nio inlägg i oktober och endast sju i november, så får man väl kanske också sträcka det till att vara den största bloggtorka jag haft sedan jag började att blogga. Pew, känns som en sten som lättar från hjärtat när jag äntligen får erkänna detta.

Det betyder ju och andra sidan att livet inte rullar på, kanske snarare tvärtom. Bloggen har fått stå till sidan för livet och här i min höstmysiga lägenhet som badar i mörker, där Globen är min nattlampa, har livet varit fylld med både resor, träning och höstfärger, såklart. 

På instagram under oktober

Ännu värre ställt var det visst med instagram och jag får leta för att hitta några bilder från oktober. Men, några lyckas jag skrapa fram. Här kommer de..

instagram_oktober-2
1. Höst i Enskede, Stockholm.
2. Motljus under Skanstullsbron på väg till resebloggsmiddag hos Christian Muda, matochresebloggen.se
3. I en ubåt i Estland, en resa till Estland i slutet av oktober, tillsammans med Linda.

5 resiga saker

Oktober har swischat förbi och jag funderade på om jag snappat upp något alls från vare sig resebransch eller övrigt liv, men se där, som en liten skattkista hittade jag både det ena och andra sparat i mitt bloglovin-arkiv. 5 resiga dårå,

1. Från Colorado dök det ner ett vykort i brevlådan från Ann med bloggen Rumble in the Artcic. Ett utdrag av den fina texten.

Här kommer en liten hälsning från Basalt, Colorado. Basalt är en liten stad som ligger i närheten av Aspen. Här lyser höstfärgerna i alla möjliga toner, allt från grönt till rött. Samtidigt ser jag detta magnifika landskap som på ett sätt påminner om Alaska, men samtidigt är totalt annorlunda.

2. Under oktober började jag skriva om foto för Kiliaro och mitt första inlägg handlade om natur och landskapsfoto med bilder från Färöarna. Känns fortfarande som en ära att få möjligheten att använda sina skriv och fotokunskaper och få betalt för det.

3. Nordic TB lanserar kampanjen Be adventurous #atLakeGarda. Med på resan är
Veera Bianca Papinoja, Sofia Zetterqvist (Fantasiresor), Rob Lloyd, Janicke Hansen och Michelle Rasmussen (Shinimichi). Jag följer Shinimichi ganska slaviskt. Kan man kalla sig resebloggsstalker då?

4. Grekerna förbereder sig för strejk som nog aldrig blev av, men sjuttioelva tusen resenärer höll andan ett tag. Vad är det med resevärlden och strejker egentligen? Hur många har det ens varit i år? Har tappat räkningen.

5. Haymarket by Scandic vinner pris för Best Urban Hotel 2016. Lite extrakul för hit går jag och Sofia ofta på blogg aw och här jobbar även en gammal kompis från Grythyttantiden i receptionen. Om du inte har varit på Haymarket innan, sväng förbi efter jobbet och lyssna på härlig svängig livejazz och drick goda drinkar i baren. Den härliga inredningen kommer på köpet och här kan du spotta kändisar som Äntligen Vilse och Fantasiresor. Undrar om Sofia läser detta. Vad sägs om en blogg-aw fredag? Om du kan gå dvs. (Fantasiresor har skadat foten, misstänker att Äntligen Vilse på något sätt är skyldig).

lettland-78

På resande fot

Jag for på kryss till Tallinn i slutet av oktober tillsammans med min väninna Linda. Hittills har jag skrivit om det här och här. Om maten på Noa och den Nakna finnen, som också fick plats i Jennifers julkalender.

Med till Tallinn var också resebloggaren Jeanette och hennes pojk David. Jeanette har skrivit om vegansk mat i Tallinn b.la.

Fantasiresor reste ensam i Tyskland och körde ensam, på Autobahn. (!) H ö l l A n d a n i F l e r a D a g a r. D e t G i c k B r a. Punkt.

Både Livet från den ljusa sidan och Resfredag kryssade med Harmony of the Seas. Att resa tillsammans är ju ändå bäst.

Freedomstravel åker till Malta och skriver en uppsjö under hela oktober om allt man kan behöva veta om den lilla ön. Till exempel om 7 restauranger på Malta som du inte vill missa.

instagram-7

Bildinspiration

Alla bloggare presterar så mycket fantastisk bildinspo. Jag vet ibland inte riktigt vart jag ska börja. Men här är ett utdrag av vad som poppade upp under oktober.

Vad sägs om dessa bilder från Ottsjö där Bucketlife varit och vandrat. Hjälp vad vackert och ja, kanske är det Sveriges vackraste by.

Jonna Jinton välkomnar mörkrets tid med dessa bilder och jo, det gör jag med.

Elin, en favoritfotobloggare, plockar blåbär och välkomnar ljuset. Måste säga att jag missat att det finns blåbär i oktober. Trodde de växte mycket tidigare.

Alltså Shinimichi. Det är svårt att fånga stunden som de. Här vid Gardasjön.

Håll till godo. Ska försöka att komma ut med novembers månadssammanfattning ganska snart. Det är ju trots allt jul nästa vecka.

Katarina

instagram-3

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.