Resor
comments 17

På resande fot – september 2016 i ett svep

September, 2016

Alltså, tiden flyger iväg. Veckosammanfattningen blir nu månadssammanfattning och det är dags för slutet av augusti och september.

svep_september-8

Alltså Grönland, Island, Färöarna och Lettland? Need I say more?

Recap – Grönland, Island och Färöarna

Sommaren jobbade jag mig genom hårt och koncist på mitt vanliga jobb för att sedan gå på lång och välbehövd semester mot slutet av augusti. På schemat stod Grönland, Island och Färöarna och semestern spenderades ju som bekant med två härliga kvinns, Sofia och Helena. Helena har för övrigt den kanske för säsongen snyggaste mössan. De har fått mycket länk-kärlek av mig på sistone men förtjänar absolut alltsammans.

svep_septembersvep_september-7

Vi var på Grönland under en fantastisk helg i augusti och Fantasiresor har gjort en guide av det här. Vi vandrade genom arktisk öken, över inlandsis, upptäckte Kangerlussuaqs gator och smakade valcarpaccio. Vi tog flyget vidare till Island och susade med hyrbil runt södra Island, Höglandet och Snaefellsnes. Vi spanade Norrsken i en badtunna, badade i varma källor och red islandshäst i strålande sol över en dundrande sandstrand. Jag och Helena fortsatte sedan vidare till Färöarna med en dålig start, då vi åkte till fel flygplats och sedan slutligen när vi hittat rätt landade i ett otroligt disigt Färöarna. Landskapet slog ner oss med sin vackerhet och vi ville väl aldrig egentligen åka därifrån.

På instagram under månaden

 instagram

1. En älskvärd och pigg fårhund på Färöarna.
2. Jag i min gula jacka från Ilse Jakobsen blickar ut över Östersjön.
3. Sofia, Fantasiresor rider islandshäst på Snaefellsnes

 svep_september-11

 

5 resiga saker

# Jag, Fantasiresor och Ohdarling genomförde våran #NordicRoadtrip genom tre länder. Episka ögonblick avlöste varandra om man får vara självgod och säga så. Vi såg arktisk öken, inlandsis, vattenfall efter vattenfall men det bästa var ändå fikat. Fikat framför Sejlandsfoss och fikat uppe i Höglandet med benen dinglande ut över en isländsk oas etsar sig fast.

# Direkt efter NordicRoadtrip åkte jag vidare på en Lettisk Roadtrip med kampanjen #LatviaRoadtrip. Jag spenderade en vecka med de underbara resebloggarna Andy med Grown up Travel Guide, Ann-Mari med Alltidreiseklar och Helena med Ohdarling.

Andy har skrivit om Liepaja här.
Helena återger hela roadtrippen här.
Ann-Mari visar dimmiga bilder från Kuksu Manor här.

#Lola pratade på Social Travel Summit i coola Inverness. Så mycket Outlander känsla över den.

# Jonna Jinton gör en shoutout om att tjäna pengar på bloggande efter hennes samarbeten med resan till Yosemite och ett samarbete med ett bilmärke och en roadtrip i Norrland och den kraftiga kritikstorm som följt med personangrepp och andra elakheter. Vi andra med bloggar som tjänar pengar, som t ex denna blogg andas ut och känner att, herre gud vad skön, nån med en känsla för stil och moral säger ifrån. yey.

# Resfredag gör ett samarbete med Skyscanner och åker till Madrid för en weekend med sin lilla dotter, enbart. På Skyscanners sida skriver hon inspirerande om vad man kan göra under en weekend i Madrid med inlägget Madrid: Så får du ut det mesta av din weekendresa.

svep_september-9

På resande fot

Discovering the Planet spenderar september i Tyskland med Nordic TB.

Vandringsbloggen har varit ute på långvandring längs St Olavsleden. Fantastisk att följa. Inspiration, kämparglöd, frisk luft och fabulös natur.

Resfredag kör en Madridweekend med barn.

Dryden gör Yosemite, San Fransisco osv med en välbehövlig start på den berömda campingen i Brunflo.

svep_september-10svep_september-3

Bildinspiration

Lola ger oss Reggio Emilia in 55 Pictures. Härlig arkitektur och myllrande skockar med människor. Åh Italien.

Fantasiresor bjuder på en Grönländsk weekend, som jag själv var med på och är förevigad i bild på. In och kika. Asfina foton!

Helena överraskar med sina Lettiska bilder som också innehåller ett foto på mig som jag verkligen gillar. Ett favvofoto!

svep_september-2

17 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.