Sammanfattningar
comments 9

På resande fot, v 32-33

Veckosammanfattning v 32-33, med länkar till bilder från Colombia, Slovenien och Georgien.

Dagar blir till veckor och tiden flyter på. Jag har börjat att jobba efter min semester, har flyttat från Danderyd till en tvåa vid Globen. Veckorna har varit fyllt med att packa, bära och packa upp. Flyttan har gått till en tropisk djungel med fem minuters promenad till jobbet. Bara att få gå upp på morgonen, brygga en het kopp kaffe, njuta till tystnaden med vajande träd utanför balkongen i vardagsrummet och få blogga några rader är värt så mycket jämfört med att gå upp, titta ut på en asfalts-gata, springa till tuben och spendera första 30 minuterna av dagen i kollektivtrafikträngsel.

Resan mot Grönland, Island och Färöarna


Parallellt med flyttande har jag också planerat resan mot Grönland, Island och Färöarna som går av stapeln på fredag. Nervös, känslosam och rädd att glömma att packa något vitalt som passet, har jag irrat runt i lägenheten och spontanköpt ett hängelsbyxor, necessär, ett objektiv (!) för att vara helt säker att jag klarar mig under resan.

Avundsjukt vackra bilder från Colombia, Georgien och Slovenien

Mina senaste veckor har innehållit otroligt lite resor. Så denna veckosammanfattning fokuserar på andras resor och resor jag följt, närmare bestämt Sannas långresa till Colombia, Towes vecka i Slovenien och Jeanettes besök hos en vän i Georgien. Jag har också lånat en bild från dem var.

 
 sanna_colombia
Bloggaren Sanna Rosell långreser i Colombia i sommar. Ett av Sannas alla vackra foton från byar, lokalbefolkning och landskap.

5 resiga saker

# Twitterchat fylld med tips om Slovenien

Under vecka 33 så har #GoSlovenia kampanjen för NordicTB haft en twitterchat. Towe från Come fly with me deltog i den kampanjen efter hennes resa till Slovenien. Smäktande berg, djupa daler, vandringar till spegelblanka sjöar, en annorlunda by och så mycket mer finns med i Towes samling.
Twitterchatten går att följa under #GoSlovenia och det går säkert att gå in att gilla, dela och kommentera på det som redan har sagts med tips om saker att göra och vad bloggarna upplevde i Slovenien. Att upptäcka den underbara naturen eller en långweekend i Ljubljana lockar mig och jag trånar avundsjukt på Towes bilder från resan. Har du frågor om Slovenien, skriv en fråga och avsluta med #GoSlovenia och @NordicTB.

# Ny blogg

Har spanat in en ny blogg att sätta tänderna i för den reseintresserade unga kvinnan, Young adventuress. En gedigen reseblogg med matiga tips. Young Adcenturess skriver t ex klokt om fem saker som skrämmer när en reser med exempel på saker som att känna att man inte har rätt fysiska förutsättningar inför en resa, om att känna sig ensam i världen och om att känna sig osäker. Spot on rädslor jag känner igen mig i. Bland annat skrämmer alla terrorattentat och jag har svårt att prata om den rädslan, sätta fingret på vad det bottnar i. Blir numera nojig när jag är på en flygplats, när planet lyfter, när jag ser en väska som rullar ensamt på ett rullband osv. Jag är dessutom flygrätt i grund och botten vilket inte hjälper när skräcken är kopplad till plan eller en flygplats.

# För mycket kärlek är inte bra

Matias Andres är den ”fattiga” reseskribenten som bor i Kambodja. Denna gång skriver han varmt och fantasifullt om kärlek i Kambodja. I ärlighetens namn går hans reseberättelser ofta rakt in i hjärtat. Det är ren lycka att läsa orden från en riktig skribent. Efter en rubrik som ”För mycket kärlek är inte bra” följer en spot on reseberättelse om tonårskärlek och vuxnas syn på unga.

# Flora väcker min upptäckarlusta

Är stormförtjust i Flora Wiströms blogg och älskar hur hon bemöter ämnen om allt och ingenting. Älskar också hennes kärleksfulla kompis och miljöbilder som dessa från en onsdag på klipporna. Det är imponerande hur inspirerande våra svenska heltidsbloggarinnor lyckas vara. Rått, ärligt, kärleksfullt, drömmigt och inspirerande på samma gång. Allt som ofta väcker hon dessutom min upptäckarlusta, framförallt kopplat till Stockholm, Hälsingland, Italien, Lissabon och San Fransisco. Flora väljer sina resmål med omsorg och stilsäkerhet.

# Nordic TB har utökats med två medlemmar

Nordic TBs skara har nu utökats med två medlemmar. Välkomna Sanna Rosell, skribent boende i Örebro och Jeanette Seflin, fotograf i Stockholm.
Bilder från både Sanna och Jeanette finns med i inlägget.
 velikaplaninaview
Bloggaren Towe på vift i Slovenien under #GoSlovenia kampanjen. Foto: Towe Ahlin.

På resande fot

Sanna Rosell har varit i Colombia en längre tid och är nu åter. Hon visar bilder från Cartagena, Medellín, Jardín och Salento m.m. Perfekt lektyr för Sydamerika älskaren. Det är härligt att få följa Sannas blick som möter både lokalbefolkning och landskap längs vägen.

Mary af Rövarhamn åker på sedvanlig semester i Grekland. Med vackra solnedgångsfoton får man följa Linda och hennes familj i varma Naxos, minus segelbåten.

Bildinspiration

Jeanette har kommit hem från Georgien med ett späckat bildarkiv. Dramatiska berg och mysiga byar, sammanfattar resan. Kika t ex på inlägget om Stepantsminda här.

jeanette_georgien

Bloggaren och fotografen Jeanette är precis hemkommen från en resa till Georgien. Foto: Jeanette Seflin.

Mina favoritsystrar från Danmark, Shinimichi, har gjort en instagram take over hos Visit Denmark och rest runt landet. Tjejerna har fullkomligt rätt, Norden är det som står för dörren och det vi borde upptäcka mer. Varför långt bort när nära är så vackert?

På twitter under v 32-33

Har grävt djupt i arkivet och tweetat återblickar från min resa till Peru 2014. Det är svårt att inte längta tillbaka.

Katarina

9 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.