Resor
comments 8

Burgarfeber i Stockholm – mina 4 veggo favoriter

Runda, matiga och med ett gyllene bröd uppepå. Burgare kommer i många varianter. För en vegetarian är burgare numera ett utmärkt alternativt där allt fler hamburgerrestauranger i Stockholm dyker upp och som satsar på den vegetariska burgaren.

Hamburgerrestauranger i Stockholm

Stockholm formligen kokar av burgarfeber med restauranger som Flippin burger (för övrigt på min lista nedan), Prime burger och Burger and Lobster. Det finns så många att jag nog aldrig kommer hinna testa i närheten av merparten som det känns nu. Det finns dock bloggare som väljer att specialisera sig på just burgare och bra sidor att förkovra sig i för den riktigt intresserade såsom Sthlm Burgers topplista, där listan baseras på folks omdömen.

Här kommer en lista på mina tre veggo- favoriter, so far (med en fjärde uppstickare längst ner).

Babas burgare – prisvärda burgare med flervalsalternativ i söderort

Det finns många plus i kanten för Stockholms söderort. Det är ung & hippt med mycket grönområden. Siluetten av coola Globen med Slakthusområdet bredvid. Och längst söderut finns Högdalens Skatepark, Snösätra Gränd och så Babas Burgers & Bites i Högdalsgången.

Med ord som ”godaste burgarna, prisvärd och man får välja själv” testade jag under våren Babas på uppmaning av mina kollegor. Och föga anade jag hur rätt de hade om denna söderpärla. Det är extra kul att man får komponera sin egen burgare med hjälp av en enkel kryssmeny/ lappsystem som påminner om Amerikanska vägkrokar från svunna tider.

Priserna startar på 95 kr för burgare och pommes och det finns gott om smarriga tillbehör som garanterar en bra burgarupplevelse.

stockholm_antligenvilse_babas-3   stockholm_antligenvilse_babas-7 stockholm_antligenvilse_babas-8 Hamburgerrestauranger i Stockholm

Lily´s Burger – kravmärkta burgare med smäktande utsikt

Lily´s Burger vid Hornsbergsstrand är en mysig 50 talsinredd hamburgerrestaurang som vinner stilpoäng för mysighet, makalös Stockholmsutsikt och med jenka tuggummin som gåva efter maten.

Lilys huserar min absoluta favoritburgare i Stockholms burgardjungel, Veggie, en krispig vegetarisk falalfelburgare med avokado, baba ganoush och västerbottenkräm och med pommes med magiskt mycket kalorier i form av smält cheddarost, mer smält cheddarost och ännu mer smält cheddarost är tillbehören som Discofriesen ett måste.

Lilys är det ställe jag ofta återvänder till, om jag själv får välja och jag har skrivit mer om det här.

Priser från 95 sek – 130 sek för burgare och 69 sek för Discofries.

lilys_burger_stockholm_antligenvilse-12 lilys_burger_stockholm_antligenvilse-10 lilys_burger_stockholm_antligenvilse-9 lilys_burger_stockholm_antligenvilse-7 Hamburgerrestauranger i Stockholm lilys_burger_stockholm_antligenvilse-4 lilys_burger_stockholm_antligenvilse-14

Flippin´ Burgers – burgare med enkla tillbehör och god öl

Nära Observatorielunden finns den kanske mest kända av de tre restaurangerna på min tipslista och den som hamnar etta på självaste Sthlm Burgers Topplista, Flippin´ Burger. Med god öl attraherar den denna burgarbar ölintresserade såväl som milkshake fantaster (då jag hört att Milkshaken baseras på Ben & Jerrys glass) . Kanske en matbit innan festkvällen? Då är Flipping burger rätt.

Enkla burgare med god enkel smak enligt köttätarna i gänget men som vegetarian måste jag dock säga att både Babas och Lily´s presterar bättre vegetariska alternativ.

Priser från 95 – 140 sek för burgare och 35 sek för pommes.

Hamburgerrestauranger i Stockholm flippin burger-4 flippin burger-3

Max Hamburgare – budgetburgare med kvalité

Sist men inte minst i min tipslista till hamburgerrestauranger i Stockholm är Max Hamburgare.

Den enda snabbmatskedja som troligen någonsin kvalificerar sig för ett besök hos Äntligen Vilse är Max hamburgerrestauranger av det enkla skälet att numera har de riktigt goda burgare för vegetarianer och veganer. Ett bra budgetalternativ där en burgare, t ex Haloumi eller Oumph (både vegetarisk och veganskt alternativt finns) allena kostar 54 sek.

Max erbjuder bra burgare till halva priset och numera till extremt snabb service där man kan beställa maten innan besöket genom Max´s egna app eller använda självservice skärmar i restaurangen.

Har du några burgarfavvisar i Stockholm? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Katarina

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.