Sammanfattningar
comments 19

På resande fot i juli 2016

Veckosammanfattningen blev en månadssammanfattning denna gång med juli och dess långa sommarkvällar. Har inte haft energi att skriva i samma omfattning som annars och har tagit lite juliledigt men nu är jag tillbaka med ny energi och mer inspiration än någonsin. Hur kan man sakna något så mycket som jag saknar att skriva?

stockholm

Juli har stormat för mig men vädret har varit kanon i Stockholm där jag befunnit mig under hela månaden.

Juli började underhållande med att min resebloggande vän titulerade sig som SEO – kåt. Hur kul omnämnande om sig själv är inte det? Definitionen av ordet lär bli, om det hamnar i SAOL (han kan säkert få med det), ”En person som ständigt försöker sökordsoptimera sin hemsida så till den milda grad att det blir lite för mycket”. Nåväl, samma kuliga person kan säkert komma på en bättre defintion. Han brukar publicera listor över vad som gjort honom besviken när han besökt ett ställe, ironiskt och riktigt beska beskrivningar. Kika t.ex på Besvikelser i Berlin och dö lite.

stockholm-16

Läs, se och lyssna – tips

Under sommaren har jag förkovrat mig i olika tv- serier av alla de slag men en som väckte liv i min ressugna mode gen var Maria Langs Crimes of Passion med Tuva Novotny och Ola Rapace som spelats in i Nora. Har tidigare arbetat i Nora och det är så himla mysigt! Bra sommarstad för den upptäckssugne Sverigeresenären. Fjällbackamorden följer samma tema men utspelar sig i modern tid i Fjällbacka, på västkusten. Drömmar om blått vatten och söta stugor gör mig nu galen. Båda serierna finns på Netflix.

Att resa podden har släppt fler poddar under månaden om bland annat Filippinerna med Island hopping, chocolate hills, svenska turister, vilda delfiner och Filippinerna vs Thailand diskussioner. Det finns så mycket att se i Filippinerna att det nu har gjort en plötslig klättring högre upp på min bucket. Att dessutom Filippinare sjunger till vardags får mig att riktigt längta. Bland de två damerna som driver Att Resa Podden är det Annika som varit på Filippinerna på en pressresa och ja, Asien är hon mer eller mindre expert på.

På instagram under juli

stockholm-18

1. Travelmassive på Hotel Rival, Mariatorget. Såhär glad var resebloggaren Jenna Davis, Give for Granted.

2. Pridefestivalen i Stockholm. Ivriga åskådare på toppen av en bro som korsar Kungsgatan.

3. Superpeppa resbloggarinnorna Sofia, Fantasiresor och Jeanette, Jeanette Seflin på väg till Tbex med mig. Ett glas Prosecco för mycket?

5 resiga

Jag har under vecka 27 deltagit i en twitterchat om #lifestylepolen kampanjen. Kampanjen har varit mycket lyckad och gynnat både min utveckling som mina sociala medier. Har på sistone blivit riktigt förtjust i Twitter och twittrat flitigt. Mitt twitterkonto går därför så himla bra och jag hade över 30 tusen visningar denna månad. En tweet allena har 19 tusen visningar. Shit! Jag har nog inte riktigt fattat hur starkt detta twitter är.

Travelette skriver om vikten av Slow travel, om långsamt resande och att stanna länge på ett ställe. Passar mig handen i handsken och något som känns rätt i tiden. Men samtidigt som jag vill leva såhär så blir det tyvärr inte riktigt så. Ju mer jag tänker på att skifta ner ju mer skiftar jag upp. Varför gör du på det på detta viset? Ja det undrar jag med. Jag tänker dock att alla kan förändras och ständig reflektion och påminnelse får en att ändras, sakta men säkert.

Under juli har TBEX varit i Stockholm. Det går väl bara att sammanfatta med att ”Jag hade så fruktansvärt kul på Haymarket”. Festkvällen på Haymarket och Lolas tal, var höjdpunkterna.

Floras  har skrivit en bucket list för sommaren som heter Tio saker jag vill göra den här sommaren. Jag vill göra en egen att göra lista men shit, hihi, det är redan augusti så hur ska det gå till? Jag och Carro började att diskutera en bucketlist för en Stockholmsommar och det finns så mycket att göra som vandring på takåsarna i Gamla stan (Carro vägrar pga höjdrädd), paddla kajak och gå på Trädgården. Har redan varit på Trädgården men har fortfarande inte paddlat kajak.

Och så avslutningsvis sprakade pride festivalen loss. Min första. Ett enda stort virrvarr av regnbågens färger och glatt humör mötte mig vid t-centralen och följde längs med vasagatan, upp för Kungsgatan och till Stureplan. Mina fötter värkte alldeles ofantligt mycket, men hjärtat var lyckligt. Vilken folkfest!

stockholm-17

På resande fot

Juli har varit hemmaresenärernas gyllene månad med ett kollosalt vackert Sverige.

Lisa och Livet från den Ljusa sidan har hängt runt på Västkusten och Dryden likaså. Med smäktande bilder från Smögen för Lisas del och Fjällbacka för Daniels del så finns uppslag för aktiviteter för en hel helg.

Resfredag har hunnit med både Karlskrona (ytterligare bucket list destination) och Österlen. Österlen är så himla magiskt att bara hälften är nog varför jag hett rekommenderar att slänga ett extra öga på Resfredags topp fem. Av en slump bokade hon boende där jag och Helena bodde under vår roadtrip hos Bodil på Cocoon Meetings i Degeberga. Bästa boendet! Topp fyra på Annikas lista över Österlen.

Och Oh Darling Helena lät inte skorna stå och samla damm efter USA vistelsen utan stack till Norrland och plockade hjortron, bland annat.

Bildinspiration

Lolas dramatiska bilder från Irland har börjat att droppa in efter hennes resa. Mustiga, starka och vackra bilder. På något sätt älskar jag bilderna The Farmer Who inherited a Medieval Kingdom. Kanske är det grönskan, kanske är det porträtten på Joe O´Connell.

Minst lika mustiga bilder visar Linnea i USA upp igen. Herre jisses vilka härliga kullar, dimma och porträtt från denna vandring. Hjärtat hoppar över ett slag.

Danielas har besökt en nationalpark, Hortobagy, där hon visar bilder på vilda hästar. Alltså. Alltså. Vet inte vad jag ska säga. Det är så fubbigt. Har alltid velat se vilda hästar.

Johnny är Centralasienexpert och visar i juli superinspirerande bilder från Uzbekistan. Blir man inte så sugen på centralasien?

Det är svårt att med ord förklara hur fina matbilder blandat med porträtt my name is yeah bjuder på. Inlägget walnut feta kibbeh, a stone fruit blender cake, tar mig lite med storm, såsom reseguiderna. Varför är inte min blogg såhär självklart piffig? Känner att jag har en del jobb att göra med designen men samtidigt extremt bra med inspo som manar till förändring och uppdatering av bloggdesignen så att ni inte tröttnar.

Ja, det blev en lång månadssammanfattning. Det har hänt mycket. Ska försöka att återgå till korta veckosammanfattningar från och med denna vecka.

Katarina

pride-67

19 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.