Resor, Stad
comments 9

Körsbärsblommor

Rosa, sprudlande och mjuka. Små fluffiga moln hänger som klasar i träden vid Kungsträdgården. Äntligen körsbärsblomor. Min första körsbärsblomning i Stockholm!

körsbärsblommor

I lördags vaknade jag och Martin till dis och duggregn. Planen för dagen var Rosedals trädgård och en promenad förbi körsbärsträden i Kungsträdgården. I lördags firade vi nämligen körsbärsblommans dag, inte så känt för allmänheten men för alla Instagrammare runt om Stockholm, så är ju körsbärsblomningen i Kungsträdgården nästintill obligatoriskt.

Vi hoppade av tunnelbanan vid Östermalmstorg och kollade in den nya saluhallen, som byggts tillfälligt medan Stockholms Östermalmshallar skall renoveras. En dramatiskt stor byggnad i trä/plywood. Vi mötte upp Daniel och pratade med en gammal kompis som jobbar i saluhallen medan Daniel köpte parmaskinka och annat viktigt samtidigt som vi tittade på ovanligt mycket folk för att vara Östermalmshallarna. Hos Daniel var Daniels pappa och flickvän på besök.

Körsbärsblommor och körsbärsblommans dag

Tillsammans promenerade vi till Kungsträdgården och körsbärsblommans dag. Visste du att man i Japan har en av de större festerna, Hanami i anslutning till körsbärsblomningen?

Blommorna stod ännu inte i full blomning men ganska många var utslagna. Första tanken var att något så litet kan dra så många. Folk promenerade  upp och ner längs med gången på den lilla begränsade plätt som träden står. Daniels pappa utbrast i förbigående”men såndära träd hade jag flera i trädgården, de kapade jag ner”.

Undrar hur många personer som varit där om solen skinit, tänkte jag i mitt stilla sinne när jag tittade på klumpen med människor och försökte parera mig mellan folksamlingen.

antligenvilse_stockholm-9 antligenvilse_stockholm-13

Det fotades, fotades och fotades. Folk vandrade fram och tillbaka och fotade och det tog ett tag för mig att komma fram till att jag var tvungen att ha bländare 8 för att få ett bra resultat på blommorna. Kanske kunde jag t o m haft en mindre bländare. Men vanan och att jag ofta använder en bländare under 3,5 förbryllade mig när jag stirrade på det första resultatet av bilderna och jag förstod inte riktigt vad som var ”off”. Så efter att ha ställt in kameran fram och tillbaka lyckades jag fånga några blommor och vackra vyer innan vi strosade vidare mot Rosendal och en fika på Rosendals trädgårds café.

Katarina

antligenvilse_stockholm-16 antligenvilse_stockholm-20 antligenvilse_stockholm-14

9 Comments

 1. Vilka fantastiska bilder du tagit! Jag har sett en hel del av de här blommorna i sociala medier, och de är ju otroligt vackra! 🙂

  • antligenvilse says

   Tackar! Ja men visst är de. Det är något särskilt med dem 🙂 rosa och ljuva.

 2. Så vackert alltså. Och Rosendals trädgård är en annan favorit, låter som en riktigt mysig lördag!

  • antligenvilse says

   Ja det var det. Det får komma lite fler bilder sen från Rosendal när jag har tid att skriva. 🙂

 3. Fantastiskt! 🙂 Jag har också drömt om att få se körsbärblommen i Kungsträdgården, men har aldrig lyckats tajma in det…

  • antligenvilse says

   Nope. Jag tajmade inte hundra bra, men lyckades ändå få tag på några 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.