Europa, Resor, Stad
comments 2

Skridskor i Kungsträdgården

Stockholm är allt bra vackert på vintern. Tanken slår mig varje morgon på väg till jobbet när solen går upp och skimrar över Edsviken. Den slår mig på eftermiddagen när jag lyfter blicken från datorn och blir bländad av en gyllene guldglimrande sol på väg ner över Globen-området där jag jobbar. Den slår mig på kvällen när stjärnorna kikar fram på himlen, nyfikna på den stundande natten.

kungstradgarden_stockholm_antligenvilse

En kylig dag i början av januari tog jag, min väninna Caroline och hennes sambo Marcus med barn en lång promenad i kylan. Vi passerade Kungsträdgården och det var första gången jag såg skridskobanan som finns där. Uppenbarligen är den där varje år, bara att jag inte har bott i Stockholm innan. Det är så himla härligt att upptäcka små godbitar i sin hemstad. Jag tog några snaps av skridskoåkarna när de åkte varv efter varv i kylan och log lite för mig själv när jag tänkte på min barndoms skridskoåkande på den lilla parkeringen vid fotbollsplanen i min hemby, Tänk att något så lite kan väcka så härliga minnen.

kungstradgarden_stockholm_antligenvilse-3kungstradgarden_stockholm_antligenvilse-4

Om du vill testa att åka skridskor i Kungsträdgården så är skridskobanan öppen från 12 november till 6 mars.

Normala öppettider:
Måndag – fredag, kl. 09:00-21:00
Lördag – söndag, kl. 10:00-21:00

Det går bra att hyra sina skridskor här.

Katarina

kungstradgarden_stockholm_antligenvilse-2 kungstradgarden_stockholm_antligenvilse-5

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.