Resor, Stad, Storbritannien
comments 11

Jag minns 90 talets London som igår

Jag formligen brister ut i ett galet, fritt och högljutt skratt när jag hittar dem, djupt nere i skolådan som stått undangömd under min barndoms säng i så många år. De där korten som betydde så mycket, som på den tiden jag fotade bara för att, utan att veta riktigt varför.

En liten kompaktkamera slank med i fickan in till skolan ibland och kom fram på lektioner och raster. Den hade en 36 rulle och när jag framkallade den hade jag ibland använt rullen två gånger och fått ofrivilliga dubbelexponeringar som var mer konstiga än konstverk.

london_antligenvilse

Under julledigheten hittade jag den återigen, den där skolådan. Den slank med i bilen hem och jag stoppade snabbt in den i garderoben när jag kom tillbaka med tanken om att jag ska ta fram lådan någon gång och påbörja arbetet att fota av alla de analoga bilderna för digital användning.

Sommaren 98, mellan sjunde och åttonde klass, värmebölja och fish and chips i tidningspapper.

london_antligenvilse-8

90 talets London

Det var sommaren 98 vi åkte till London, mamma, jag, fastrar och kusiner. Vi var där för att hälsa på min kusin Yiannis som jobbade som kock i London då. Jag var 13 år, skulle kanske fylla 14, minns inte riktigt. Jag hade robinfrisyr, platåsandaler och en kärlek till babyblått.

london_antligenvilse-2

Vi spenderade dagarna promenerandes längs Londons gator, ätandes glass i värmeböljan och när vi blev hungriga, fish and chips i tidningspapper. Vi gick på London Dungeon och blev skrämda och på Madame Tussauds och blev förvånade över hur stor Sean Connery var i verkligheten. Vi åt dyrfika på hotell och kollade på rika shejker från arabland. Vi tvättade händer i guldkranar och gick samtidigt inte på toan på Harrods för att det var för dyrt.

london_antligenvilse-6 london_antligenvilse-4 london_antligenvilse-3 london_antligenvilse-12 london_antligenvilse-11 london_antligenvilse-9

Vi sov på ett hotell som jag minns som att det hade tveksam standard, men som när jag ser på bilderna ser mycket vackrare ut än vad jag minns det.

Vi hittade upp på en takträdgård som hade flamingos. Men vart är flamingosen? Kanske drömde jag det.

london_antligenvilse-5 london_antligenvilse-7

Vi tog mycket selfies framför allt och ingenting utan att veta vad en selfie var.

Imorgon åker jag tillbaka. För att se bilder därifrån följ mig på instagram på instagram.com/katarinawohlfart.

Jag minns 90 talets London som igår.

Katarina

london_antligenvilse-10

11 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.