Mat
comments 11

KRAV märkta burgare vid Hornsbergs strand – Lilys burger

Magen kurrar så där alldeles extremt mycket när vi går med raska steg nerför backen från Stadshagens tunnelbanestation. Nere vid vattnet skådas Pampas marina på andra sidan och ett Stockholm i en vacker mörk vinterskrud och jag tar upp kameran för några snapshots innan vi öppnar dörren och kliver in.

lilys_burger_stockholm_antligenvilse

Igår efter jobbet fick vi nys om ett nytt hamburgerställe av ett butiksbiträde i PK huset. Martin hade precis blivit en rutig Oscar Jakobsson kavaj rikare och 2000 kr fattigare på en sen mellandags rea. Med en övertygande röst pekade hon oss mot Lily´s Burger vid Hornsbergs strand och glada i hågen för att ha fått tips om ett nytt hamburgerställe skyndar vi mot Kungsträdgårdens tunnelbana.

lilys_burger_stockholm_antligenvilse-14

”Slutar någonsin jakten

på den perfekta burgaren?”

 

lilys_burger_stockholm_antligenvilse-7

Att äta den perfekta burgaren är ett sidoprojekt jag har då jag formligen älskar amerikansk skräpmat! Ungefär  lika mycket tycker jag också om också ställen som är inredda som amerikanska route 66 diners. Så såklart klickade jag och Lily´s Burger redan där.

Smält ost, het jalapeno och delikat avokado dressing

Alltså mums! Att slå upp menyn blir ingen besvikelse och när jag till min förvåning inser att man kan få både vegetariska och veganska burgare på ett krav märkt hamburgerställe ler jag nästan lite fånigt. Jag väljer den smaskigaste av de smaskiga och när vi får in maten trånar till och med Martin efter min vegetariska burgare lite besviket, för den till hans förtret har minsann dubbla lager härliga dressingar och osten smälter mumsigt runt kanten på burgaren.

lilys_burger_stockholm_antligenvilse-10

”Jag inser att det är kört

efter första tuggan.”

lilys_burger_stockholm_antligenvilse-9

Martin hugger in och redan efter första tuggan inser jag att det är kört. Det är tur att jag inte beställde mer än fries och en burgare, annars hade vi nog fått ta taxi hem.

lilys_burger_stockholm_antligenvilse-12lilys_burger_stockholm_antligenvilse-11lilys_burger_stockholm_antligenvilse-13

Söta jordgubbsremmar och jenka-tuggummi

Paltkoma hör nog lite till efter ett besök på en amerikansk restaurang. Vi rullar bokstavligt talat hem. Påvägen ut norpar jag två jenka som ingår och köper ett packe jordgubbsremmar som vi tuggar frenetiskt som två tonåringar på vägen hem.

Glada över den fantastiska burgarupplevelsen. Glada över att vi hittat detta ställe.

Katarina


 

Lily´s Burger – Hornsbergs Strand 47, tunnelbana Stadshagen.

Mycket prisvärda 349 sek för en veggie burgare, en biff burgare, en mega portion fries som räcker till två, en milkshake och en cola.

lilys_burger_stockholm_antligenvilse-4 lilys_burger_stockholm_antligenvilse-8 lilys_burger_stockholm_antligenvilse-6lilys_burger_stockholm_antligenvilse-3

 

 

11 Comments

 1. JAAA!! Ajj lööv veggiebörgers! Ska kasta mig dit så fort jag hamnar i min barndoms hemstad nästa gång 🙂

  • antligenvilse says

   Do it. Glömde att skriva att de finns vid Nytorget med, dem har jag dock inte testat men dessa var grymma!

 2. Får jag säga att jag är glad att du börjat skriva på svenska :). Även om min engelska är bra, är det alltid roligare att läsa på svenska. Gillar allt med din nya sida. Ser fram emot att ses på fler resor.

  • antligenvilse says

   Ja jag är minst lika glad! Gud vad lätt det är att skriva nu 🙂 Klart vi ska ses på några resor. Jag och Helena ska ju till Skåne och vi funderade på att fråga om vi inte fick svänga förbi?! Vad sägs?

 3. Jag älskar den där bensinpumpen! Och muggarna. Hur coola som helst. Ångrar lite att vi valde bort Lily’s nu faktiskt.

  • antligenvilse says

   hehe! Japp det är det 🙂 Pampas Marina. Nu har jag sett det, fast från andra sidan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.