Europa, Natur, Resor
comments 26

En olycksbådande vacker strand i Norge

”Stopp, stopp, stopp”. Jag känner hur blodtrycket ökar och hur känslan av panik infinner sig när bilen inte tycks stanna utan är på väg att rulla förbi det jag precis skådat. Herregud, ”STOPP”! Mamma suckar och gör en hastig inbromsning och vi svänger av vägen. Vi stannar till på en liten parkering bakom några nyplanterade små träd och jag slänger upp bildörren och hoppar ut. Med mobilen slarvigt nedstoppade i fickan och kameran i handen rusar jag ned mot vattnet.
strand_norge

När jag kommer ner på stranden möte jag av det klaraste av ljus, det friskaste av luft och en utsikt som stjäl luften från mina lungor. Att något kan vara så vackert! Såklart har jag hört om de djupa fjordarna och svindlande bergen, om trollskogarna och havet i Norge, men det är aldrig samma att höra om något som att själv uppleva det.

Så där står jag då, helt tagen på sängen. Jag vet att jag tänker flera gånger, ”Hur kan jag missat det här?”.

Jag hukar mig och tar motljusbild efter motljusbild. Det känns inte som man kan fota för mycket bilder av denna utsikt.

strand_norge-2 strand_norge-3

Jag märker det när det är för sent. Min mobil slinker ur fickan och liksom glider ner för benet där jag sitter på huk. Den landar på marken, såsom så många gånger förr, bara att denna gång när jag tittar ner ser jag hur en märklig liten spricka börjar sprida sig över mobilglaset. En besk smak sprider sig i munnen. Fy tusan vilken otur, varför hade jag så brottom?

Jag knallar skamset tillbaka till mamma som sitter i bilen och hoppar in. Det är dags att åka vidare.

Katarina

strand_norge-4 strand_norge-5

Foton tagna med Canon 5D Mark iii, Canon 24-105 mm f.4 L objektiv

26 Comments

  • antligenvilse says

   Eller hur! Magiska Norge. Drömmer om att hajks norska stränder i norr.

 1. Jag har bara varit i Norge på vintern, kanske dags att åka dit på sommaren? Minns ditt inlägg om Bergen…vissa inlägg i vissa bloggar etsar sig fast 🙂

  • antligenvilse says

   Ja. Jag var där i april men sommaren är att föredra. Vintervägarna uppe på Hardangervidda var ju fortfarande lite tveksamma just då. Det var bart på de flesta ställen men inte så mycket öppet.

  • antligenvilse says

   Tack daniella! Vill inte också du till Norge så säg? Har du redan varit mycket? Något extra ändå det där stället..

 2. Jag har varit på nya zeeland två gånger men när jag åkte till norska landsbygden för nått år sedan kom chocken. Varför har jag åkt till andra sidan jorden när det är nästan samma naturupplevelse med fjordar bara runt hörnet!? ?

  Usch hatar den känslan när man ser dom där sprickorna för första gången…

  • antligenvilse says

   Ja men eller hur! 🙂 Nya Zeeland. Alltså, nu blir jag avundssjuk. Men ja, vi har ju typ samma natur runt hörnet så varför drömmer vi då om NZ. Ibland undrar man.

   Kan inte mer än instämma på att det gör ont i själen när de där sprickorna kommer, och de är kvar. Jag har varit för lat (läs snål) att fixa.

  • antligenvilse says

   haha 🙂 ja, kanske är det så att ibland är det bara värt det! 🙂

 3. Vilka otroliga vyer! Fantastiska bilder. 🙂
  Men trist med telefonen, förbannar också mig själv ibland för att jag ska ha så bråttom … Det är ju då olyckan brukar vara framme.

  • antligenvilse says

   Tackar:) ja men visst är det. Helt otroligt att det ska gå så himla snabbt när det väl händer. Har tappat den otaliga ggr i asfalt men just den där sandstranden hade runda stora stenar som den lyckades falla på. Surt. Men vilken vy!!

  • antligenvilse says

   Ja, verkligen. 🙂 Jag tror många känner igen sig i just sprucken skärm. Mer eller mindre alla av oss råkar ju ut för detta någon gång med sin smartphone.Tack för titten och tack för den underbara kommentaren! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.