Livet och bloggen
comments 8

Internationella kvinnodagen- och vinnaren är en kvinna

This is the last post in Swedish for now.

Det passar sig väl bra att vinnaren av min lilla boktävling är en kvinna på Internationella kvinnodagen? Kvinnorna har ju annars sällan varit vinnaren genom historien, beroende på vad man menar, förhoppningsvis förändras ju detta till att helt jämna ut sig. Men lets face it, jag tror inte det händer under min livstid. Så jag börjar detta inlägg med att kora vinnaren av min tävling, som för övrigt inte hade så många deltagare och alla som deltog var kvinnor. Inte vet jag hur jag ska tolka det, antingen är min blogg inte så intressant eller så intresserar sig folk inte så mycket för just böcker. Om det hade varit en elektronikpryl är jag säker på att jag haft många tävlande. För övrigt är nästan alla resebloggare också kvinnor. Intressant fenomen, dock än en parentes.

Jag och andra sidan gillar verkligen böcker, så grattis Annika för vinsten av en valfri guide från Karavan förlag! Kul att du ville tävla och kul att du bidrog med en liten pärla från Småland i och med Isaberg. Jag har aldrig varit där och skulle gärna åka dit. Jag vägde mina alternativ noga och är det något jag skulle behöva nu så är det ett vinteräventyr. Jag är lite ledsen för att jag inte kommit iväg på något och detta gjorde mig verkligen pepp för framtida sommar och vinteräventyr och nära mitt föräldrahem.

Men tillbaka till Internationella Kvinnodagen och vad jag gjorde samma dag förra året. Var tvungen att gå in i bloggens arkiv och kolla, så himla härligt tycker jag att kunna kika vad man gjort exakt samma dag förra året. Eftersom vi vid tillfället var i Peru var vi ju också sex timmar efter så lite ologiskt skrev jag den 10e mars om vad som hände den 9e mars i Sverige, då det var 8e mars där.

Men i vilket fall så firade vi faktiskt dagen, lite kul tycker jag som inte är van att fira just denna dag. Vi firade med en pisco tårta.

HH7A7228

Efter tog vi en sväng till stadens historiska centrum där vi kollade in katakomber och turister, skrattade och fotade.

HH7A7248

Idag firar jag dagen med att inte fira, sitta hemma och fundera på om jag ska gå ut i stormen. Det gör dock inget att det stormar. Det gör det ju om hela denna dag ändå. Så grattis alla kvinnor på internationella kvinnodagen! Hoppas ni firar åt mig.

Katarina

 

8 Comments

  • Japp. Det var det. PRecis, vart tar tiden vägen!? Det undrade jag med. Men samtidigt härligt att ha bloggat mer än ett år så att man kan återkoppla på dessa helgdagar/ eller firar-dagar om vad man gjorde samma dag året innan, är inte det kul?

    • Ja eller hur. Men visst gör man massor även om man inte skriver om det. Det är massa jag inte skriver om, som jag inte hinner eller som jag inte tycker passar in helt enkelt, eller sånt som hör till jobbet, det har jag också valt att lämna utanför.

     • Jag bara jobbar. Och sitter vid datorn, och fotar. Inte så mycket nu i vintras, tappat lite gnista.

     • Har du inte fotat mycket i vinter? nej det har inte jag egentligen heller. Förut brukade jag ha lika mycket mappar som dagar i månaden, men nu när jag kollar har jag fotat 16 ggr i januari och 8 ggr i februari.

     • Min kan ju lite mer under.
      Men idag var jag ute. Tvingade ut mig. Sen blev jag deprimerad och kutade hem. Tycker det är jobbigt när solen drabbar världen och alla ska ut. Och skona klämmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.