Europa, Foto, Livet och bloggen
comments 21

A photowalk in Stockholm- part 3

Cont. of last post.

Must say that I love the view of Gröna Lund and that the black and white photography really highlights the clouds this particular day (this Sunday). I had such a nice time with Antonia and will definitively go on other photowalks in the future. Really something for the interested amateur photographer. Talking crap and taking photos for hours, could life be better?

Before taking of on our walk we started with an tour at Fotografiska, the museum for photography in Stockholm where we watched the really good exhibition of Sebastiao Salgado. It was nature photography from around the world. Especially the penguins caught my eye.

Katarina

All photos taken by me except for the photos of me which is taken with my camera but by Antonia. Antonia runs the blog Divage where she post about one photo a day and some days more of her adventures mostly in Stockholm but in Hungary as well. The photos is taken with my Canon 5D Mark iii and with my Canon 24-105 mm lens and later edited to black and white in Lightroom.

HH7A8857 HH7A8860 HH7A8861 HH7A8864 HH7A8868 HH7A8879 HH7A8885 HH7A8895 HH7A8903 HH7A8915 HH7A8917 HH7A8927 HH7A8928 HH7A8931 HH7A8933 HH7A8934 HH7A8945 HH7A8950

21 Comments

  • tackar 🙂 kommer inte ihåg vad jag skrev nästan. Skrev allt samma dag och la upp 🙂 haha. Sitter med mitt fotoprojekt nu, ska snart ladda upp det inför morgondagens start av kursen. 🙂

   • Vad är det för kurs?. ( jösses du är full av energi)
    Jag själv hann med alla bilder till idag. Så de kommer att droppa in allt efter.

    • Ja det tar lite tid att redigera. Nu har jag såklart redigerat mina lika dant och då tar det ju mindre tid 🙂 Det var så kul. Stockholm I love.

     • Aha. Sorry. Glömde svara på det. Jag läser en fotokurs i fotografisk gestalning. Vi börjar imorrn. Ska skriva lite om det så snart jag har tid. Har egentligen inte kommit igång och fota ännu utan vi börjar imorrn. Man skulle bara presentera projektet imorrn.

     • Ja men det är det. Jag hittade den när jag var i Peru. Den är på 15 hp och går på Göteborgs Universitet. Man söker med portfolio och personligt brev riktat mot vad man ska göra för projekt. Jag vet inte 100% exakt inriktning ännu men har tänkt att göra om Bergslagen.

     • Bilderna om Bergslagen kommer göra succé.. Ditt bildspråk utvecklas väldigt snabbt. Hoppas att du visar bilderna till oss också.
      Jag anmälde mig också på en kurs. Men jag kom inte med.

     • OK. Vad var det för kurs? Nej jag vet, det är jättesvårt att komma in. Jag sökte säkert sju olika och kom bara in på denna. Jääättelångt ner i reservlistan på dem. Anledningen till att jag kom med på denna är för att det är en avancerad kurs så man måste ha en massa högskolepoäng för att gå, annars hade jag nog inte kommit med för det är mycket svårare att komma med på grundkurserna. Tack så mycket! Det värmer. Jo jag tänkte att jag skulle försöka att utveckla det lite till.

     • Den hette Fotografisk bild på KOMVUX’.
      Delvist ville de att jag skulle skriva ett språktest för att säkerställa mina svenska kunskaper. Jag ringde upp dem och pratade med en kvinna, men hon förblev obeveklig.
      Men lät mig veta att jag ändå inte hade nån chans att komma med. För utbildningen är till för dem som inte har arbete.
      Jag sa till henne att politikerna jämt pratar om att kunna skaffa en utbildning senare i livet också om man vill byta inriktning.
      Men sånt är bara vallöfte som aldrig blir av.

     • haha ja du! det var underligt. Men kolla på medborgarskolorna, folkuniveristeten. De brukar ha kurser. Man kan få lägga en liten peng men det är det ju värt. 🙂

 1. En vakker og sterk serie med gatefotografier. Jeg liker dine dybe og mørke toner. Og så har du så mange bilder med et drivende perspektiv. Tror at mitt favorittbilde er nummer fire fra toppen, det av fotografen rett foran Gröna Lund.

 2. Pingback: the blogs I read. | Katarina Wohlfart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.